1992-2004: Korai élet és karrierjének kezdete
© Selena Gomez Magyarország 2017 - selgomez.net

Selena Marie Gomez (1992. július 22., Grand Prairie, Texas) egy mexikói-amerikai színész-, és énekesnő. Amanda Dawn “Mandy” Teefey (családneve: Cornett) színpadi színésznő és Ricardo Joel Gomez lánya. Az édesapja mexikói származású, míg édeasanyját örökbefogatták és olasz vér csörgedezik az ereiben. Mikor Gomez a származásáról beszélt, elárulta, hogy Quinceañerakat tartottak és közösségi templomba jártak. A családjuk vallásos, így minden katolikus dolgot megtettek. Nem volt semmilyen hagyományuk, de vasárnaponként templomozás után mindig a parkba mentek sütkérezni.
A szülei elváltak, amikor Selena öt éves volt. Egykeként nőtt fel az édesanyja mellett, aki keményen dolgozott. 2006-ban Mandy összeházasodott Brian Teefey-jel. Ennek következtében, a családnak anyagi problémái lettek, de az anyuka keményen küzdött, hogy mindent megadjon a családnak. Gomez többek közt azt is elárulta, hogy az édesanyjának nagy kihívás volt az, hogy 16 évesen már gyereke volt. Legtöbbször sajtos makarónit ettek. Mandynek három munkahelye volt egyszerre, mindent megtett a lányáért. Selena nagyszüleitől kérhetett volna segítséget, de semmiképp sem akart mástól pénzt kérni. Az énekesnő egy interjú során mondta, hogy kiskorában nem igazán értékelte az édesanyja kemény munkáját, mivel fusztrált volt amiatt, hogy a szülei nem voltak együtt. Nem látta a fényt az alagút végén, még akkor sem, amikor az édesanyja éjjel-nappal dolgozott, hogy egy jobb életet biztosítson neki. Gomez nem tudja, hogy mi lett volna vele, ha Texasban marad.
Az énekesnőt mellesleg a Tejano énekesnő, Selena Quintanilla-Pérez után nevezték el. Selena csaknem három évvel a színésznő halála után született.
Közben Selena iskolába járt, de kiközösítették és terrorizálták őt állandóan, általános-, és középiskolában. Nem volt népszerű. Mindössze két barátja volt. Ott ült a terem leghátsó padjában és tette amit tennie kellett. Az iskola egy kínos időszak volt az életében, soha nem volt ott magabiztos. 2009-ben a People magazinnak említette meg, hogy már nagyon fiatalon elkezdte őt érdekelni a színészet, mert látta, hogy az anyukája hogyan gyakorol. Közben Gomez magántanuló lett és 2010 májusában szerezte meg az érettségi diplomáját.
Selena hét évesen kezdte el a színészi karrierjét. Elsőként Giannat alakította a Barney és barátaiban, majd kisebb szerepet kapott a Spy Kids 3-D: Game Over-ben, majd a Walker, a texasi kopó: Újra akcióban és a Brain Zapped filmekben.
2004-ben a Disney Channel fedezte fel őt. Gomez vendégszerepet kapott a Zack és Cody élete sorozatban, majd szintén vendégszerepelt a Hannah Montanaban is, de később ez már visszatérő szereppé változott a második és a harmadik évadokban. Később két spin-off pilot részéhez forgatott próbaepizódot. Az első a What’s Stevie Thinking?, amely a Lizzie McGuire spin-off-ja volt. Selenát Stevie Sanchezként láthattuk. A másik sorozat az Arwin! címet viselte, a Zack és Cody életének spin-off sorozata volt. Selena Alexat játszotta. Egyik sorozat sem sikerült végül.

Az itt található tartalom az oldal tulajdona!