Interjú Selenával – BBC
Szandi*, 2016, Már 18

A BBC News egyik riportere, Mark Savage készített egy igen csak hosszú interjút Selenával, mely ma került ki a honlapjukra, ezt le is fordítottam most nektek.

Selena Gomez: Az Instagram legkövetetteb sztárja, arról, hogy hogyan kezeli a hírnevet

A pop sztár, Selena Gomez elmagyarázza, hogy hogyan segítette át őt a zene, egy nagyon nehéz éven, és hogy a közösségi oldalak, hogyan segítenek neki kezelni a hírnevet, valamint beszél az új filmjében való szülésről is.
“Nagyon kimerült vagyok. Szeretnék aludni az öledben.”
Selena Gomez hivatalosan is elfáradt. A popsztár beugrott egy kicsit Londonba, miközben utazott haza Los Angelesbe a párizsi divathétről, de ahelyett, hogy egyszerűen hazatért volna, még beugrott a BBC Radio 1-hoz.
Itt, Nick Grimshaw egy túlbuzgó rajongóról beszélt az énekesnővel, aki leszólította őt, az Eurostar pályaudvaron, öt órával korábban.
“Megpuszilt, majd fogta a kezem, miközben a vasútállomáon sétáltam,” nevet. “Igazából nagyon kedves volt. Csak randizni szeretett volna velem, pár másodpercig.”

Selena az első lépéseit a reflektorfénybe, hét évesen tette meg, amikor szerepet kapott a Barney és barátai sorozatban. 14 éves korára, már emberek milliói ismerték őt, mint a szarkazsztikus varázsló, Alex Russo, a Disney, Varázslók a Waverly helyből című sorozatában.

Amikor 2008-ban véget ért a sorozat, elkezdett foglalkozni párhuzamosan a filmes karrierjével, a zenével és a divattal, valamint az Unicef egyik szóviője lett; de mindezt beárnyékolta a három éves kapcsolata Justin Bieber-rel. (Még mindig címlapsztorinak számít a kapcsolatuk, pedig már több, mint egy éve szakítottak.)
Az interjú során, egyszer sem említette, abban bízva (jogosan), hogy az emberek szívében majd betölti az üres helyeket, mikor a tavalyi “káoszról” mesél, a magánéletéből.
De ez nem csak a szerelmi élete miatt volt, ilyen hatalmas felfordulás. A 23 éves énekesnő, megkérte az édesanyját, hogy többé ne legyen a menedzsere, valamint kiderült, hogy a rehabon töltött időszak valójában azért volt, mert egy kemoterápián vett részt, és harcolt az autimmun betegség, a lupusz ellen.
Mivel a betegség már enyhült, visszatért a stúdióba, hogy elkezdje a negyedik stúdió albumát.
“Rájöttem, hogy a zene a legjobb mód arra, hogy megnyíljak,” mondta. “Szükségem volt a hangra, a sok zajban.”
Az eredmény pedig, a Revival album, amely egy biztos gyűjteménye, a felnőtt pop zenének.
A megjelenését, a Good For You című balladájával promotálta, amelyben Gomez, “a ruháit rendetlenül a padlón hagyja.”
Ez azonnal megváltoztatta az egykori tini sztár felfogását, és most örömmel ragadja meg a lehetőségeket.

BBC: Nagyon sok ember azt feltételezi, hogy a Revival valóban az első albumod, de nem az.
Selena: Nagyon örülök, hogy így gondolod, mert az első albumom valójában akkor jelent meg, mikor 14 éves voltam. Mégis miről akartam én beszélni 14 évesen? Azt hiszem az egyik dalnak az albumról, az volt a címe, hogy Crush (magyarul olyan emberre érti ezt, akibe bele van zúgva). Úgy értem ez legalább annyira erős és intenzív, mint amilyenné az érzéseim váltak.
BBC: Valószínüleg ezért lepett meg sok embert a Good For You.
Selena: Egyértelmű.
BBC: Mit gondoltál, mikor először hallottad?
Selena: Ez volt a második dal, amit elküldtek nekem
Nem volt semmi hangzása, nagyon, nagyon nyers volt. Csak puszta éneklés, semmi más. De egyike volt azoknak a daloknak, amelyekbe nagyon bele tudtam élni magam. Korábban kiadtam [a Bieber inspirálta szakítós dalt] a The Heart Wants What It Wants-ot, amely egy nagyon szomorú és érzéki dal. Hatalmas kő esett le a szívemről, eljutottam arra a szintre, amikor éreztem, hogy megerősödök, és a Good For You ezt tökéletesen kifejezte.
BBC: Meglepődtél, amikor az emberek azzal vádoltak, hogy a szöveg és a videó arra szolgál, hogy hasson a férfiak fantáziájára?
Selena: Nem, egyáltalán nem. Először is, bármit teszek, tudom, hogy az emberek fognak majd mondani valamit. A videó nem arról szól, hogy én szerepeljek. Egy farmerben és egy pólóban vagyok, vagy egyszerűen szexinek érzem magam egy selyemköntösben. Ez a nő szépségének a meghatározása. Úgy gondolom, hogy semmi probléma nincs ezzel.
BBC: Azt mondod, hogy az embereknek – és feltételezem a sajtóra gondolsz – mindig van véleményük, bármit is csinálsz. Erről szól a Kill ‘Em With Kindness?
Selena. Ó, igen. Ez a való élet főcimdala. Azt terveztem, hogy valamikor magamra tetováltatom. Legtöbbször az emberek negatívan reagálok, de én nem kedvezek nekük azzal, hogy foglalkozok velük. Ezzel egy olyan érzést nyerek, mely által nagyobb embernek érzem magam, azzal, hogy elsétálok a beszólásaik elől.

BBC: Milyen gyakran tartod az ujjad a Küldés gomb felett a Twitternél, arra gondolva, hogy “Most elmondok egy s mást?”
Selena: Ó, ezen már túl vagyok, de ne érts félre. Nem vagyok tökéletes.
BBC: A közösségi oldalak valóban elvesznek egy kis hatalmat az olyan pletyka oldalaktól, mint a TMZ, vagy a Hollywood Life?
Selena: Mindenképp. Hihetetlen, hogy mekkora figyelmet kap az Instagram. Fura, de én diktálhatom a szabályzatot – de örülök, hogy mindezt megtehetem. Főleg, hogy ebben nőttem fel.
BBC: Láttad már a szakmának a sötétebb részét? Figyeled, hogy mi történik Keshával?
Selena: Nagyon érzékeny vagyok erre a témára. Nagyon nehéz nőként ebben a szakmában, senkinek sem kívánom ezt a helyzetet. De én nagyon szerencsés vagyok. Évekig, az életem a Disney Channel volt, és hatalmas élmény. Aztán utána, mindig ott volt mellettem az anyukám.

BBC: A legújabb kislemezed, a Hands To Myself, nagyon sikeres az Egyesült Királyságban. Van az a rész, mikor énekled – “I mean I could, but why would I want to?” – ez teljesen a feje tetejére állítja, az egész szöveget. Amikor megírtátok a stúdióban, tudtad, hogy különleges?
Selena: Igen, azonnal. Julia Michaels is segített az írásban, és mindössze 22 éves – szóval igazából fiatalabb, mint én – de valójában borzasztóan hasonlítunk, amikor a mókáról van szó. Arra gondoltunk, hogy hogyan állíthatnánk meg egy szexi dalt és átvegyük az irányítást fölötte? Ez a dal kissé beszédes, és imádom, mivel így egy teljesen más szintre emeli a hangomat.
BBC: Te sokkal alacsonyabb hangterjedelemben énekelsz, a többi pop előadóhoz képest…
Selena: Igen, és nagyon mély hangnemben beszélek. Így érzem magam a legkényelmesebbnek, itt ragyogok. Úgy gondolom, hogy ez különböztet meg engem a többitől. Ez volt a legjobb rész az albumban – Megtanulhattam, hogy mi az erősségem, előadóként. Előtte csak azt gondolam, “ha nem sikerül ezt a hangot kiénekelni, akkor nem vagyok egy jó énekesnő”, de valójában nem ez a helyzet.
BBC: Nemrégiben megjelentés Adam McKay filmjében, A nagy dobásban, amely a pénzügyi válságról szól. A filmben a hiteltermékekről beszéltél. Ma is tudnál?
Selena: Egyáltalán nem. Amikor a producerek felhívtak, azt mondtam: “Fogalmam sincs, hogy miről beszélek. És nem tudom, hogy ez most szomorú, vagy sem.”
Azt hiszem pontosan ez a film lényege. Az életünkben fontos szerepet játszanak ezek a nagy pénzügyi intézmények, de valóban nem tudjuk, hogy hogyan működnek és miért csinálják, amit csinálnak.
Ez a helyzet az élet sok más területén is, főleg az én generációmban. A gyerekek állandóan a közösségi oldalakon lógnak, és olyan dolgokat olvasnak, amelyek annyira nem is fontosak. Én is beleestem ebbe a hibába, hogy az Instagramot nézzem, vagy a friss híreket. Ez egy nagyon nehéz, és furcsa helyzet.

BBC: A következő szereped, James Franco, In Dubious Battle című filmjében van, ahol egy anyát játszol, aki hamarosan életet ad egy gyereknek. Hogyan készültél fel erre?
Selena: Ott voltam, amikor anyukám világra hozta a húgomat, szóval volt néhány ötletem. Remélhetőleg hitelesen alakítottam. Rengeteg volt a sikítás. De a felvételek nagyon kínosak voltak, hogy őszinte legyek. Az emberek odalent voltak, azon a helyszínen, csak néztek és filmeztek. Nagyon fura volt.
BBC: Rendezője vagy a 13 okom volt, Netflix sorozatnak – és nemrég leszerződtétek, a Spotlight film, Tom McCarthy-ját, mint rendező. Ez nem semmi.
Selena: Nagyon izgatott vagyok. Az édesanyám találta ezt a könyvet, négy vagy öt évvel ezelőtt, és eredetileg egy filmként akartuk megvalósítani, amiben én is szerepelek, tudod, erre jó pár év ráment. Nem is örülhetek ennél jobban, hogy megszereztük őt, főleg most.
BBC: Mielőtt megnyerte az Oscart, akkor szerződtétek le, vagy utána?
Selena: Előtte volt, szóval a ceremónia nagyon izgalmas volt. Tweeteltem és közben úgy néztem, mintha ismerném őt. Nagyon büszke voltam rá!
BBC: Most, hogy a rendezője lettél a sorozatnak, nem fogsz benne szerepelni?
Selena: Így igaz. Nem hinném, hogy színészileg tudnél bármit is tenni, de a zene részében mindenképp szeretnék részt venni.

BBC: Közben te már dolgozol a Revivalt követő albumon. Miért ilyen gyorsan?
Selena: Azt hiszem a kiadóm azt akartam, hogy már tavaly elkezdjem! De kiadni ezt az albumot, nagyon felszabadító volt. Határozottan azt gondolom, hogy most már megtaláltam a saját utamat, és várom, hogy hasznosíthassam ezt.
BBC: Ugyanazzal a csapattal fogsz dolgozni?
Selena: Mindenképp. Szeretném ha velem együtt repülne majd még néhány író, és ott lennének velem a turné buszban. Együtt írnánk és alkotnánk. Vicces – mindössze 6 dalt írtam én a Revival albumra, most pedig nehezemre esik, más emberek demüját hallgtni. Végre elsajátítottam a kreativitást, és a függője lettem.