GQ magazin cikk – 1. rész
Szandi*, 2016, ápr 15

Sziasztok! Nem régen osztottam meg veletek a GQ magazin fotósorozat képeit, melyet Texasban készítettek az énekesnőről, most pedig a hivatalos oldalukra felkerült egy nagyon hosszú címlapsztori is, melyben kisebb részletek is elhangoznak Selena szájából. Először arra gondoltam, hogy lefordítom ezt az egész cikket, úgy, ahogy van, viszont amikor elkezdtem fordítani, rájöttem, hogy rengeteg badarságot összeírtak, ezért úgy döntöttem, hogy én magam próbálom összefoglalni egy cikkben, hogy miről is volt szó, hogy azért ti semmiről se maradjatok le. Mivel egyben nagyon hosszú lenne, ezért két részben fogom elhozni a cikket, az egyiket most olvashatjátok el, míg a következő a holnapi nap folyamán fog érkezni!

Az interjú első felében egy átlagos estéről volt szó, melyről Selena egy érdekes sztorit is elmesélt: “Amikor körülvesz négy ember, és mindenki kezében van egy pohár pezsgő, aztán valamelyikük mond valamit, és nevetnek, pedig senki nem mondott viccet. Vagy amikor P.Diddy ideadta nekem a parkolókártyáját. Tudod , hogy értem? Ideadta a parkolókártyáját, mert azt hitte, hogy én vagyok az a nő, aki a parkolásért felügyel.”
A továbbiakban szóba került, hogy nagyon fiatal korban kellett meghoznia nagyon fontos döntéseket, például gyerekszínésszé vált, mikor a Barney és barátaiba jelentkezett, majd a Varázslók a Waverly helyből sorozatba. Később összejött Justin Bieberrel, ami által többen kezdtek rá figyelni. Nem is olyan régen pedig 74 millió követővel, az Instagram legkövetettebb emberévé vált.
Három évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála egy autoimmun betegséget, a Lupuszt, és a rehab mellett még meg kellett birkóznia a sajtó figyelmével, a rajongókkal, és számos más problémával is. Rengetegen ítélték el őt a teste miatt, olyan volt ez az időszaka, mint a Carrie film egyik véres jelenete.
Az elmúlt évben kiadta a Revival albumát, mely nagyon sok sikert hozott neki, majd cameoszerepet kapott A Nagy Dobás című filmben, illetve megosztotta velünk, hogy egy saját sorozata less a Netflixen, melyben Tom McCarthy is a segítségére lesz. Mindezek mellett a Rossz szomszédság második részében is láthatjuk néhány jelenetben.
Miközben a karrierjét tovább építgeti, próbál a társadalom furcsaságává, magyarul emberré válni. Az ideje nagy részét átlagos emberekkel tölti, hiszen a szobatársai, Courtney Barry és Ashley Cook nem híresek. A hírnévről a következőt mondta: “Ennek két oldala is van. Vagy hozzászoksz és engeded, hogy ez a zaj körülvegyen, erőt adjon neked, vagy elmenekülsz előle, mert nem bízol senkiben, és nem hiszed, hogy ez az egész igaz és valódi. Ez a lány vagyok én.” Ez pedig újra visszahozta témába a P. Diddy esetet: “Nézd, látom ezt az egészet. Nem érdekel – Igazából borzasztóan nevetni kezdtem, amikor ez megtörtént. De értem. Tudom, hogy mi ez az egész.”
A továbbiakban az egyik kedvenc filmjére gondolt, melyben David O. Russell játszik. Elővette a telefonját, és görgetni kezdett, többszáz film van a telefonján. A legutóbbiak a következők: Spinédzserek, Az ördög prádát visel, Harcosok klubja, Gyagyás család. Azt kívánja, hogy bárcsak készítenének még olyan filmeket, mint régen. “Tudom, hogy az intenzív dolgok tették őt igazán híressé,” mondta David O. Russellről. Amy Adams egyik filmjét, az American Hustlet annyira jól ismerte, hogy elkezdre mondani a szövegkönyvet. “Láttam a teljesítményét. Van benne egy törölt jelenet, ami igazából nem jelenik meg a filmben, pedig úgy gondolom, hogy az a legjobb jelenet, amit valaha is készített. Öt perces, és ő látható benne, miközben hisztérikusan nevet és sír egyszerre, és annyira gyönyörű. Mert tudom – úgy értem nem tudom – de tudom, hogy talán mi történhetett, ami oda jutatta őt. És kib*szottul csodálatos volt. Gyönyörű volt.” Mondta Amyről.
Később a kinézetéről is szó került, néhányan azt mondják róla, hogy úgy néz ki, mint egy kisgyerek egy festményen. “Fiatal vagyok és fiatalabbnak nézek ki. Szóval olyan szerepeket akarok vállalni, amelyek arról szólnak, hogy hogyan néz ki az arcom. Könnyen tudok egy 16 éves bőrébe bújni, de nem működik azoknál a dolgoknál, amelyeket én szeretnék csinálni. Olyan szerepeket akarok megtapasztalni, ahol kicsit megőrülhetek. Szeretem ha az emberek terhelnének ezzel egy kicsit.”
A következő fő téma a Revival album lett, ahol szóba került Selena Billboard profilja, a legutóbbi címlapján, melyben volt egy idézet A$AP Rockytól. Selena nem tudta, hogy miről van szó, ezért fel kellett olvasnia a rapper szavait: “Most fejleszti a szexiségét. – mondta a rapper, aki egyébként nem ismerte fel Selenát, amikor elkezdte a demóját hallgatni. – Nem hinném, hogy 100 százalékban ott van a szexiségnél. Valószínüleg még csak Justin Bieberrel feküdt le, ha megtette. De őszintén, nem egy olyan dalt keresett, amely a toplisták első helyén lesz. Azért csinálta, hogy maga mögött hagyja az ezelőtti énjét. Ez bátor dolog.” Selena reagált erre a kommentre “Igen. Nos, úgy értem, nem tudom. Mindössze úgy gondolom, hogy ez ő. És úgy értem, hogy elértem nála, hogy azt érezze, joga van ahhoz, hogy meglegyen a saját véleménye. Mit mondhatnék? Ennél rosszabbat is mondtak már rólam.” Kissé kockázatos volt, hogy a Good For You lett az első kislemez, amiről szintén szó került. “Nem hinném, hogy az emberek annak gondolták. Nem tudom. A kiadóm nem akarta, hogy ez legyen az első kislemez. Kissé több kockázattal járt, és ő is említette ezt, mikor visszaküldtem neki. De azt mondta ‘Legalább kib*szottul megcsinálod, ez király.’ Azt hiszem, hogy most szó szerint tőle idéztem. Nagyjából olyan volt, hogy ‘Tök király, hogy tényleg megcsinálod.’ ” A rapper egyébként besegített a dal újraírásában is. “Ő úgymond végezte a saját dolgát a dallal, és teljesen átalakította a refrén előtti részt. Úgy gondolom, hogy sokkal jobbá varázsolta a dalt. De két verziója is van. ” Az albumon az a verzió szerepel, melyben Rocky is megjelenik, míg a rádiókban azt játsszák be legtöbbször, amelyben a rapper nincs benne.
Az interjú második fele holnap, melyben szó lesz bővebben a betegségéről, a közelgő sorozatáról és sok másról!