Selena Gomez a közelgő Észak-Karolinában lévő koncertjének bevételeiből adományozni fog és azt mondta reménykedik, hogy “hamarosan eljön az a nap, amikor a HB2-höz hasonló szervezetek már nem is kerülnek szóba”.
A “The Public Facilities Privacy and Security Act” (HB2) szervezet, amelyre legtöbbször “mosdó törvény”-ként hivatkoznak, már széles körben LMBT-ellenes-nek tartják. Ez megköveteli, hogy a transznemű emberek csak olyan mosdót használhatnak, amely megfelel a születéskori nemüknek.

“Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy olyan otthonban nőttem fel, ahol már fiatalon megtanultam, hogy mindenkit egyenlően kell kezelni,” mondja Gomez egy nyilatkozatban, a július hetedikei koncertje előtt, ami Charlotte-ban, Észak-Karolina Time Warner Cable arénájában lesz. “Sokat gondolkodtam, hogy lemondjam-e az észak-karolinai koncertem és végül, úgy gondolom, hogy ami számomra helyes, az az, hogy haladjak előre a show-val és adományozzak egy részt a bevételből az “Equality North Carolina”-nak (egyenlőség Észak-Karolinában – szerk.), annak érdekében, hogy legyőzzék ezt a diszkrimináns mozgalmat. Már biztosítottam a helyszínt, ahol fel fogok lépni, hogy legyenek nemileg semleges fürdőszobák, mert szeretném, hogy mindenki szívesen legyen látva a shown. Úgy érzem, hogy az én generációmban ez a leginkább progresszív jelenleg és úgy hiszem, hogy hamarosan eljön az a nap, amikor a HB2-höz hasonló szervezetek már nem is kerülnek szóba.”

Gomez Revival turnéja május 6.-án indult Las Vegasban és egészen Decemberig vannak dátumok betervezve Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. Az összes jegy bevételének a java az Alliance for Lupus Research-nek lesz adományozva, egy országos önkéntes egészségügyi szervezetnek, melynek az a célja, hogy megakadályozza a lupuszt.

Forrás: Billboard / Fordította: Szandi*