Rob Burnett Selenáról nyilatkozott
Szandi*, 2016, jún 24

Ma végre megjelent a film, amelyre oly sokat vártunk és a napokban rengeteg előzetest megosztottam veletek. Bizonyára mindenki rájött, hogy a Fundamentals of Caring című alkotásról beszélek, amely a Netflixen debütált. A film már kezdi egyre több ember figyelmét felkelteni, pontosan ezért a Flickreel nevezetű oldal egyik szerkesztője, Cassam Looch készített egy interjút a rendezővel, Paul Rudd-dal, aki a filmben szereplő színészekről beszélt és a hosszú anyagban Selena is említésre kerül. A cikk mellé pedig feltöltöttem egy képet a színfalak mögül, melyen Selenát és Robot láthatjuk.

   

[…]  A legérdekfeszítőbb meghallgatása Selena Gomez-nek volt. A fiatal színésznő elkezdte megtalálni az útját néhány érdekes film felé és teljesen levetette magáról a “Disney Hercegnő” jelzőt, ami talán megterhelő lett volna a karrierjére nézve. Beszéltünk Rob-bal a filmjének premierje előtt, az Edinburgh-i Filmfesztiválon és a következőket mondta a szereplőkről, Gomez-zel kezdve:

“Selena Gomez egy tökéletes példája egy olyan embernek, aki nem ül a babérjain. Pedig simán csinálhatná ezt egész életében. Nem elégszik meg a Disney filmekkel, fejlődik. A Spring Breakers-ben volt és most itt velünk. Ez lenyűgöző. Művészileg folyamatosan kihívások elé állít.”

Aggódtál már valaha a hírnév és a lehetséges teher miatt, ami Selenával jár?

“Igen. Úgy gondolom, hogy Selena hatalmas teherrel jár. A kereskedelmi álláspont szempontjából lenyűgöző, hogy egy olyan hírnévvel rendelkező személy legyen a filmben, mint ő, de ez egyben egy ‘kétélű kard’ is, mert “Úristen, az Selena Gomez”, ami teljesen elvonja a figyelmed a filmről. A színészi előadása emiatt sokkal jobb kell, hogy legyen.
Aleen Keshishian-on keresztül került be a filmbe, aki Paulra és Selenára figyel. Felhívott és mondta, hogy van valaki, aki tökéletes lenne Dot szerepére. Mondtam, hogy fantasztikus és megkérdeztem, hogy ki az. Aleen azt mondta, hogy nem mondja el. Tudtam, hogy ő brilliáns, de azt mondtam “Aleen, én, mint a rendező, tudnom kell, hogy kicsoda!” Azt válaszolta, hogy annyit mondhat el, hogy egy szuper-híres emberről van szó, akinek 12 filmet ajánlottak fel, de csak az enyémet szeretné csinálni. Szóval megbeszéltünk egy találkozót, anélkül, hogy tudtam volna, hogy kicsoda.
Rákereshettem volna a Google-ben, de szerettem volna teljesen megtapasztalni. Szóval reggel 11 órakor kopogtak az ajtómon és Selena Gomez volt. Azonnal megtaláltuk a közös hangot. Két lábbal áll a földön. Vicces ahogyan bemutatják a hírességeket bizonyos módon. Láttam őt énekelni a Letterman show-ban, a magazinok címlapján, kicsípve, aztán itt áll előtted katona nadrágban és egy pulcsiban, és rájössz, hogy ő még mindig egy gyerek. Azt hiszem 22 éves. Úgy néz ki, mintha egy lenne a lányom barátai közül. Bejött minden kíséret nélkül, ültünk és nagyjából két órán keresztül beszéltünk a filmről.
Nagyon okos volt, és kötődött a forgatókönyvhöz. Azt hiszem voltak olyan dolgok, amelyek hasonlítottak a való életében lévő családjához. Simán mondhatta volna, hogy “Nem megyek a meghallgatásra, már tudom, hogy ki is vagyok.” De háromszor volt meghallgatáson. Lejött L.A.-ből.
Olyan embernek tartom, akivel jó dolgozni. Szorgalmas és jó munkatárs. Azt hiszem még csak most kezdi felfedezni a valódi képességeit. Sokkal keményebben dolgozik, mint amennyire azt nekünk megmutatja. Azt hiszem amit csinál, azt gyorsan átadja a filmben az előadásával.
Csak személyes szinten, nagyon sok híresség között voltam, mikor a Letterman show-ban dolgoztam, de ő egy másik szinten van. Ez egy olyan dolog, amit még soha nem láttam. Ez egy ‘fehéren izzó olvadt láva’ féle hírnév. Nem olyan, mint amilyen engem körülvett. Ez az igazi üzlet. Mindenki más csak úgy tesz, mintha híres lenne. És meglepően, ő olyan kegyelemmel és eleganciával irányítja, amilyet nem láttam ezelőtt. Erre kéne törekednie egy hírességnek. Láttam sokkal idősebb embereket, akik elszálltak maguktól a hírnév miatt.”

Forrás: Flickreel | Fordította: Szandi*