The Hollywood Reporter: Interjú, képek, videók
Szandi*, 2016, Júl 13

Néhány nappal ezelőtt, mikor Selena Los Angelesben tartózkodott és volt egy kis szabadideje, mielőtt újra a színpadra állt volna, készített egy fotósorozatot, s a színfalak mögött ott volt Kevin Hart is. Már akkor tudtuk, hogy ez az egész egy címlapfotózás volt, azonban nem tudtuk, hogy milyen magazinnak és pontosan miért. Mindannyian tudjuk, hogy Selena az Instagram királynője, lassan 90 millió követővel, valamint Kevin is hatalmas sikernek örvend a közösségi oldalak körében, pontosan ezért kaptak szerepet a The Hollywood Reporter legújabb számában, amely Selena születésnapján, július 22-én debütál. Mellettük még Kevin Systrom is szerepel a címlapon, aki az Instagram egyik készítője és ügyvezető igazgatója. A magazin oldalára két cikket is írtak, az egyikben olvashatunk egy interjút, melyben Selena beszél főként a közösségi hálóról, míg a másikban több érdekes videót is megosztottak a színfalak mögül, illetve fotókat is mutattak nekünk az elkészült fotósorozatból. Az interjútól kezdve a képekig és videókig mindent összegyűjtöttem nektek ebbe a bejegyzésbe.

Az előbb említett videókban értelemszerűen az Instagram volt a fő téma, az első felvételben Selena elárulja, hogy soha nem engedi, hogy más megnézze a közösségi oldalon lévő privát üzeneteit. A továbbiakban különböző kérdéseket tettek fel, az első úgy hangzott, hogy posztolnak-e ők igazából az oldalaikra, mire mindhárman azt felelték, hogy minden képet ők tesznek közzé a profiljukon és nem valaki más. Ezek után következett egy kis visszaemlékezés, hiszen azt a kérdést intézték feléjük, hogy melyik volt az első Instagram posztjuk, ezt az énekesnő nem tudta, mindössze csak annyit, hogy bizonyára ő volt rajta. Bizonyára mindenki hallott már a mémekről, melyek futótűzként terjednek a világhálón, s néhányat maga Selena is inspirált, melyek véleménye szerint nagyon viccesre sikeredtek, az első videóban láthattok is kettőt, az egyiken az ex-barátjával Justin Biebberrel látható, míg a másikon egy pillanatkép látható, mikor Selena épp egy televíziós műsorban ad interjút. Az első videó utolsó részében azok az emberek kerültek szóba, akik a közösségi oldalon a legkreatívabb képeket osztják meg, s ezennel át is térhetünk a következőre, melyben az “Első, utolsó, legrosszabb, legjobb” játékot játszották, összegyűjtöttem a kérdéseket és Selena válaszait.

Az első alkalmazás amit megnyit reggel: Instagram.
A legutóbbi emoji amit használt: Azt, amely egy padlizsánt ábrázol.
A legjobb Instagram effekt: Nashville.
A legrosszabb közösségi oldalas hiba: Mikor trükkös próbálsz lenni és “véletlen” írsz valakinek, de aztán lebuksz.

Selena Gomez: Hogyan váltam az Instagram legkövetettebb személyévé (anélkül, hogy igazán próbálkoztam volna)

Az énekes-színésznőnek – 89 millió követővel – nincsenek tanácsadói a közösségi oldalakhoz, vagy módszerei a színfalak mögötti képeihez és a jó megvilágítással rendelkező selfiejeihez: Ahelyett, “Azt mondom, ‘Ó, ez jó lenne Instagramra.'”

Ebben a korban, ahol versengés folyik a követőkért és a lájkolókért, a hírességek gyakran felbérelnek digitális tanácsadókat és gondosan megválogatja a közösségi profiljait. Szóval meglepetésként érhet, hogy az Instagramjára kevés gondot fordító Gomez, az alkalmazás legkövetettebbje. “Ez a pillanatból adódik, mikor lefényképezek valamit és azt mondom, ‘Ó, ez jó lenne Instagramra. Posztolnom kéne.’ Tudom, hogy unalmas, de ez igazából, amit csinálok.” Mióta letolta a trónról Taylor Swiftet Márciusban, Gomez 89 millió követőt halmozott fel az idők során. “Nem az volt a célom, hogy én legyek a legkövetettebb ember,” tiltakozott a 23 éves Gomez, de azt nem rejtegeti, hogy mennyire élvezi az alkalmazást: “Ez a kedvenc közösségi platformom.”

A profilja a professzionális képek, rögtönzött videók és selfiek keveréke. És a rajongói nyilvánvalóan szeretik. A június 25-én készült fotó róla, melyen egy üveg kólát iszik, gyorsan elérte a 4 millió kedvelést és sokan úgy gondolják, hogy jelenleg ezt a legkedveltebb fotó az Instagramon. “Nem tudom, hogy van-e valamilyen módszer az őrültségemre,” vallja be Gomez, aki megoszt néhány tippet, például: Ha nem tudsz kitalálni egy jó megjegyzést, használj egy emojit és kész.

A jelenlegi megszállottsága a hosszabb Instagram videókkal (ő volt a legelső, aki posztolhatott egy 60 másodperces videót magáról a stúdióban, amikor ez a szolgáltatás megjelent Márciusban) már világossá vált, túlságosan. A Függetlenség napján posztolt egy hossző felvételt magáról, amint besétál a bulira, amit ő rendezett és aztán beleugrott a medencébe. 9 millió alkalommal lett megtekintve.

Városról-városra ugrálva a 81 koncertes Revival turné keretein belül, Gomez arra használja az Instagramot, hogy bepillantást adjon a folyamatos menetrendjébe: dolgzik az új albumán a stúdió buszában, találkozik a rajongóival a koncertjei után, Agymenőket néz a színfalak mögött. “Próbálom megtalálni az egyensúlt, úgy, hogy 100 százalékosan önmagamat adjam és tudjam, hogy mikor posztoljak egy nagyon jó selfiet nagyon jó világítással,” mondja Gomez. De egy újabb fotó róla, melyen épp egy bevásárlókocsit vezet a boltban Kanadában, néhány rajongót kíváncsivá tette, hogy mennyire “igaziak” a posztjai. A háttérsztori: A turné fotósát megjelölték a kirándulás alatt. “Létrehoztam vele egyfajta köződést, szóval nagyon természetes, amikor képeket készít,” mondja Gomez. “Ott voltunk az élelmiszerboltban, mindannyian a buszra vásároltunk, és én mindig eszek, mikor vásárolok. Emlékszem, az egyik kommentben azt írták, ‘Nem hiszem el, hogy kibérelt egy élelmiszerboltot egy fotósorozat miatt,’ és meghaltam a nevetésről. Úgy voltam vele, hogy ‘Nos, én nem.’ “

Egyébként Selenát jelölték a Teen Choice Awards harmadik fordulójában a Legjobb Instagramos kategóriában, mindenképp szavazzatok rá Twitteren a #TeenChoice #ChoiceInstagramer és @selenagomez jelöléseket használva.