SelGomezNet Special: Selena közösségi oldalas balhéba keveredett
Szandi*, 2016, Júl 18

Tegnap már említettem, hogy az elkövetkezendő napokban szeretnék foglalkozni az oldal tartalmi részlegével, mivel Selenáról nem igazán jelennek meg friss hírek a pihenője miatt, épp ezért egy nagyon aktuális témát szeretnék kifejteni, ugyanis mindössze néhány órája történt a dolog, s mivel nagyon kapcsolódik Taylor Swift és Selena barátságához, úgy döntöttem, hogy egy SelGomezNet Special részben fejtem ki a dolgot.

Selena Gomez és Taylor Swift barátsága 2008-ban kezdődött, akkoriban mindketten a Jonas Brothers tagjaival randiztak (Selena Nickkel, míg Taylor Joe-val) és gyorsan legjobb barátnőkké váltak. Az évek során nem titkolták, hogy mennyire jó a kapcsolatuk, hiszen kétszer is színpadra álltak már közösen, előadták Selena Who Says, illetve Good For You dalát, a Who Says dalszövegéből még egy ideiglenes tetoválást is csináltatott Taylor a Speak Now turnéja során. Selena több interjúban is elmondta, hogy mekkora inspirációt jelent számára az énekesnő és, hogy tényleg ő a legjobb barátnője, azonban néhány órával ezelőtt bebizonyosodott, hogy talán mégsem olyan jó Taylor Swift baráti körébe tartozni, lássuk, hogy mi is történt pontosan.

Akik valamilyen szinten követik a sztárvilágot, vagy esetleg Taylor, vagy a Kardashianok életét, akkor tudhatják, hogy Taylor és Kanye West nem ápolnak valami fényes viszonyt. A múltban rengeteg balhéjuk volt, melyeknek később véget vetettek, de úgy tűnik, hogy nem sikerült teljesen. Kanye nem is olyan régen adta ki legújabb dalát, amely a Famous, azaz Híres címre lett keresztelve, a klipben pedig különböző sztárokat láthatunk, persze azok csak viaszfigurák és feltűnik ott Taylor is, de nem csak a videóban, hanem a dalszövegben is szerepet kapott, mégpedig a következőt: “I feel like me and Taylor might still have sex / Why? I made that bitch famous”, amely magyarul annyit tesz ki, hogy “Úgy érzem, hogy még mindig szexelnünk kéne Taylorral / Miért? Én tettem híressé azt a r*bancot”. Ez a részlet indította el a hatalmas balhét, melybe Selena is belekeveredett és nehezen fog tudni kimászni belőle. Taylor Swift azonnal írt is erről az Instagram oldalán, miszerint ő nem engedélyezte, hogy ez a rész elhangozzon Kanye dalában, ám a baj akkor kezdődött igazán, mikor Kim Kardashian, Kanye felesége közzétette a felvételt Snapchaten, amiben Taylor jóváhagyja ezt, sőt igazi megtiszteltetésnek érzi és köszönetet is mond. A rajongók és utálkozók persze ezt nem hagyták annyiban, hiszen már órák óta különböző világtrendek jöttek létre Twitteren, ezek a következők: #KimExposedTaylorParty, #TaylorSwiftExposedParty, Khloe, #GoToSleepSelena, Kim and Kanye, The Kardashians.

És akkor most lássuk, hogy melyik hashtag mire utal. Az első kettő nyilvánvalóan arra, hogy Kim úgymond leleplezte Taylort és emiatt a legtöbben igazán boldogak. Aztán most jön az a rész, amely a kedvencünkhöz kapcsolódik, azaz lássuk, hogyan is kezdték el a #GoToSleepSelena, avagy #MenjAludniSelena dolgot. Miután kitört a “háború”, Selena hosszú idő után újra használatba vette a Twittert és az alábbiakat posztolta:

Vannak sokkal fontosabb dolgok is, amelyekről beszélni kéne… Miért nem használják az emberek a hangukat olyan dolgokra, amik kib*szottul számítanak?

Az igazság az, hogy a legutolsó dolog, amire szükségünk van az az utálkozás, bármilyen formában.

Ez az iparág annyira elszomorító és egyben a legbefolyásosabb is *rázom a fejem*

Ezek a tweetek mind a balhéhoz kapcsolódnak, és akkor jött az a része, mikor már Selena nem tudott eleget tenni a saját mottójának, miszerint öljük meg őket kedvességgel, hanem visszaszólt az egyik utálkozónak, aki azt állította, hogy Selena az elmúlt hónapokban történt tragédiákhoz nem szólt hozzá semmit, azonban az ilyen kis balhékhoz már igen, mire az énekesnő ezt felelte:

Szóval ha hashtageket használok azzal életeket mentek? Dehogyis. Nem mintha érdekelne bármelyik oldal is, nem is ismersz.

Ez a tweet egyébként törlésre került, szóval köszönöm a kisumai.fan.pw szerkesztőjének, hogy pont segített ennek a megfelelő lefordításában és így fel tudtam használni ebben a cikkben. Amúgy aki beszólt Selenának az valóban nem ismeri őt, hiszen aki követi őt, az tudja, hogy a koncertek bevételeit LMBT csoportoknak adományozza, illetve többször felszólalt a koncertek során a tragédiák kapcsán, nem kell az embereknek azt hinniük, hogy sztárok csak a közösségi oldalaikon keresztül szólalhatnak fel egy adott témában, plusz Selena több interjúban is hangoztatta, hogy vannak időszakok, amikor letörli a telefonjáról a Twittert és az Instagramot, mert tudja, hogy eléggé “mérgezőek” ezek a platformok.

Persze nem Selena az egyetlen híresség aki felszólalt a témával kapcsolatosan, hanem a 19 éves Chloe Grace Moretz is, akit egyébként láthattuk már közös filmben a kedvencünkkel, a Rossz szomszédság második részében. Chloe szintén Twitterre írta ki, hogy néhány embernek ki kéne venni a fejét a “lyukból” és körülnézni, hogy mi is történik a való világban, mire Khloe Kardashian posztolt egy forgatási képet az előbb említett film forgatásáról, melyben Chloe (aki nem Chloe) megvillantja az egyik testrészét, mivel félrecsúszott a bikinije, de persze a fiatal színésznő gyorsan tisztázta a helyzetet, kiderült, hogy valóban nem ő volt látható azon a képen.

Ennyi lett volna a cikk, de lássuk a személyes véleményem. Szerintem jobb lett volna, ha ez az egész Taylor és Kanye, illetve a Kardashian család között marad, nem kellett volna belekeverni másokat is a helyzetbe, ha úgy vesszük, akkor Selena és Chloe csak áldozatok voltak, ők csak próbálták megvédeni Taylort. Gomez legjobb barátnője Swift, így teljesen érthető, hogy az ő oldalára állt. Szerintem mindkét “csapat” egyformán hibás ebben a helyzetben. Nekem nem a szívem csücske Taylor Swift, így kissé örültem ennek az egésznek, remélve, hogy rájön, hazugsággal nem lehet minden megoldani. Az elmúlt hetekben nem ez volt az egyetlen balhéja a világhírű énekesnőnek, de mivel ez nem kapcsolódik Selenához, nem írom le ide.

Remélem tetszett a legújabb SelGomezNet Special rész, további szép napot!