SelGomezNet Special: Stella Argent és Dylena
Szandi*, 2016, Júl 20

Sziasztok! A legújabb SelGomezNet Special részben olyan dologról lesz szó, mely főként Tumblrön híres a külföldieknél, talán a magyarok nem is hallottak róla, de mivel nagyon kapcsolódik Selenához, itt az ideje, hogy ti is megtudjátok, hogy miről van szó.

Kezdjük az elején, avagy a sorozattal, amiből az egész származik, ez pedig nem más, mint a Teen Wolf, magyarul Farkasbőrben. A történet középpontjában egy átlagos fiú, Scott McCall (Tyler Posey) áll, akit megharap egy vérfarkas, Peter Hale (Ian Bohen) és az élete teljesen megváltozik, de persze ott vannak vele a barátai, akik átsegítik ezen a nehéz időszakon, de aztán telik-múlik az idő és egyre nehezebb lesz az életük, rengeteg gonosznak kell ellátni a baját, s azt hiszem ennyit is a sorozatról, mert nem szeretném lelőni a poént, inkább nézzétek meg ti és derítsétek ki, hogy mi történik öt évadon át, hamarosan pedig érkezik a hatodik is.

Most, hogy röviden ismertettem a sorozatot, jöhet az a rész, amely a kedvencünkhöz kapcsolódik, de ez által újra témába kell hoztom az alap sztorit. Tehát a McCall család mellett még az Argent család is hatalmas szerepet játszik, akik azzal foglalkoznak, hogy levadásszák a vérfarkasokat és a hasonló “lényeket”, akik veszélyt jelenthetnek. A mostanság híres közösségi oldal, a Tumblr egyik tagja talált ki egy érdekes karaktert, érdekes történettel, aki szuperül beleillik a sorozatba. A felhasználó, akiről beszélünk, a selenastiles névre hallgat, Instagramon pedig itsselenastiles néven érhetitek el, mindkét közösségi oldalán gyakran posztol a kis kitalált karakteréről, akire azonnal rátérek, mert ez az egész cikk lényege.

Hogy beindítsam a képzelőerőtöket, fentebb csatoltam egy videót, melyekben a Teen Wolf főcímét láthatjátok, csak annyi különbséggel, hogy a szeretett Stella Argent is szerepel benne. Ms. Argent egy hatalmas tragédia után bukkan fel, melyről nem szeretnék írni, hiszen ez olyan pillanat a sorozat történetében, ami sok embert megérintett és nem szeretném ha előre tudnátok róla, mivel nem az első évadban történik, hanem eléggé sokat kell várni rá. Stella az egyik főszereplő, Allison Argent (Crystal Reed) unokatestvére, Kate Argent (Jill Wagner) és Derek Hale lányaként ismerhetjük meg, aki később megismerkedik egy újabb fontos karakterrel, Stiles Stilinski (Dylan O’Brien) személyében és hamarosan egymásra is találnak, ebből pedig rengeteg videó született, hiszen a páros és a karakter egyaránt, már a világháló minden részlegében eléggé híressé vált. A karaktert és történetét később több ember is kialakította a saját elképzelése szerint, és még a mai napig is nagyon sok érdekes sztori jelenik meg róla.


De a címben még a Stella Argent név mellett feltűnik valami más is, mégpedig a Dylena. De mi is az a Dylena? Ship név. Mi az a ship név? Általában fikcionális, vagy bármilyen más párokra használják, mikor nagyon szeretik őket együtt, úgymond összeolvad a két név, nem igazán lehet ezt elmagyarázni, nem hinném, hogy magyarul létezik erre egy értelmes kifejezés. A Dylena a Dylan+Selenából ered, tehát Stella és Dylan megformálóit rendkívül szeretik együtt. Dylan O’Brien több interjúban is kifejtette, hogy mennyire rajong Selenáért, hogy mennyire tetszik neki, majd 2011-ben találkoztak először a Teen Choice Awards-on, ahol elkészültek az első és egyelőre utolsó közös, igazi képeik. Ide kattintva még egy videót is megnézhettek, melyben összevágták a közös pillanataikat, illetve azokat, melyekben Dylan kifejti a Selena iránti “érzéseit”.

Én már régebb óta tudok erről az egész dologról, a kitalált karakterről, és én magam is rendkívűl szeretném őket együtt látni, de ennek persze kevés esélye van. De úgy tűnik akadnak még rajtam kívűl olyan Selena rajongók, akik “shipelik” őket, és a Revival turné során, mikor a kedvencünk épp Meet & Greet-et tarott, az egyik rajongója bevitt egy pólót, melyen egy ‘O’Brien’ felirat volt látható, s megkérte őt, hogy készítsenek ezzel egy képet, az énekesnő pedig eleget is tett a kérésnek és megszületett a végeredmény, melynek most az egész Dylena rajongótábor nagyon örül.

kep

Azt hiszem ennyi is lenne ez a bejegyzés, próbáltam érthetően kifejteni ezt az egész dolgot, Stelláról keveset tudtam írni, mivel nem szerettem volna kimesézni az egész sorozatot, hiszen ha később úgy döntötök, hogy elkezditek, már mindent előre fogtok tudni és nem lesz annyira érdekes. Ha felkeltette a sorozat a figyelmeteket és szeretnétek többet megtudni arról, illetve az egyik főszereplőjéről, Holland Rodenről, akkor látogassatok el az egyik jó barátnőm, Rami oldalára, aki gyakran besegít itt is a videók feliratozásában. Az oldalt a nevére linkeltem. Az angolul született történeteket már elkezdték többen is magyarra lefordítani, összegyűjtöttem amelyeket találtam, érdemes őket elolvasni, én követem őket és nagyon jók!

The Argent – elolvasom
Stella – elolvasom
Omega – elolvasom

Remélem tetszett a mai SelGomezNet Special és sikerült olyan dolgokat megosztanom veletek, melyekről eddig nem tudhattatok! Ha esetleg valakit érdekelne Stella élete, akkor néha hozhatok bejegyzéseket, melyekben rövid történeteket fordítok le róla, tehát nyugodtan jelezzétek ha szükség lenne rá. További szép estét!