Exkluzív interjú a The Fundamentals of Caring rendezőjével
Szandi*, 2016, aug 28

Sziasztok! Az oldalon már számos interjút olvashattatok, viszont ez most egy kicsit más lesz, ugyanis ezúttal nem csak lefordítottam, hanem én magam készítettem el ezt. Idén június 24-én debütált Selena legújabb filmje a Netflixen, The Fundamentals of Caring címmel. A film rendezője Rob Burnett és a forgatókönyvet is ő írta. A mai napon sikerült vele kapcsolatba lépnem vele és feltettem a kérdést, hogy nem adna-e esetleg az oldalnak egy interjút, ő pedig azonnal belement. Azt elárulnám, hogy egy nagyon kedves emberről van szó, én nem gondoltam volna, hogy ennyire kedves, vicces és segítőkész tud lenni,  és igazi élmény volt elkészíteni vele ezt az interjút, még soha nem volt ilyenben részem, de jó volt egy olyan emberrel beszélni, aki már együtt dolgozott Selenával. Már csak onnan is látszik, hogy mennyire tiszteletreméltó ember, hogy megkérdeztem tőle, hogy esetleg vannak-e olyan fotói a forgatásról, melyeket ezelőtt nem láthattunk, ő pedig csak annyit felelt rá, hogy teljes mértékben tiszteletben tartja Selenát és nem fog megosztani fotókat róla, mivel ez nem az ő feladata és teljesen igaza is van. Igyekeztem olyan kérdéseket feltenni, melyek által többet megtudunk Selenáról és a filmről is egyaránt, nem is húzom tovább a szót, lássuk a végeredményt.

Hallottál Selenáról korábban, vagy csak akkor, mikor jelentkezett a szerepre?
Hallottam már Selenáról a film előtt is, de nem ismertem őt személyesen. A Late Show with David Letterman-ben dolgoztam és láttam Selenát vendégként. Ő nyilván egy jó énekesnő, de emlékszem, hogy emellett eléggé vicces is. Egyáltalán nem voltam tisztában a színészi munkásságával, annak ellenére, hogy a gyerekeim nézték őt amikor fiatalabb volt és játszott a Varázslók a Waverly helyből-ben.

Többen is jelentkeztek Dot szerepére, vagy csak Selena?
Selenát a menedzsere ajánlotta nekem, aki egyben Paul (Paul Rudd, ő játszotta a másik főszereplőt, Bent, Selena oldalán. -szerk.) menedzsere is. Nagyon sok színésznőt érdekelt Dot szerepe, de találkoztam Selenával és eléggé hamar eldöntöttem, hogy ő lesz az. Szóval nem hívtunk meghallgatásra többszáz színészt, mint ahogy azt Trevornál tettük.

Mikor először találkoztál Selenával, mi volt az első benyomásod? Hogy volt felöltözve?
Selena egyedül jelent meg az irodámban, semmi kísérettel, semmi drámával. Azonnal megkedveltem őt. Ő egy igazán talpraesett gyerek, nem sokkal idősebb, mint az egyik lányom. Ahogy emlékszem, nagyon kényelmesen volt felöltözve, katona nadrágot viselt és pulóvert. Beszéltünk néhány órát a filmről és Dot részéről. Nagy hatással volt rám a figyelmessége.

Az összes dolog közül amit nagyon csodálok benne, azt hiszem kettő a szerénysége és a munkamorálja. Könnyű lenne valaki olyannak, mint ő, hogy csak üljön a babérjain, de ő továbbra is hajtja magát és kihívások elé áll. Pontosan ilyen egy művész.

És meglepően, lehetetlenül, annak ellenére, hogy borzasztóan híres és olyan életet él, amelyet csak néhány ember tud igazán megérteni, valahogyan mégis szerény tud maradni.

Egy korábbi interjúban olvastam, hogy több órát beszéltetek, mielőtt Selena elfogadta a szerepet. Mesélj kicsit erről.
Azt hiszem ezt már megválaszoltam az előző kérdésben, de Selena és én nagyon sokat beszéltünk Dotról és arról, hogy miként lehet őt a legjobban előadni. Nagyon élveztem a közös munkát. Nagyrészt Selena tervezte Dot megjelenését a jelmeztervezőnkkel, Peggy Stemper-rel. Rájöttem, hogy neki jobbak az ösztönei ezzel kapcsolatosan, mint nekem.

Milyenek voltak a forgatások? Mit csináltak a színészek a szünetekben?
Az összes színész nagyon jól kijött egymással a forgatáson. Egy nagyon jó baráti társaság volt, és mindannyian nagyon kedves emberek voltak. Legtöbbször elfoglalt voltam, de néha elmentünk filmet nézni és közösen vacsorázni.

Mit szólt Selena ehhez a kissé rossz kislány szerephez? Tudtommal ezelőtt nem igazán cigizett és hasonlók.
A dohányzásról különösen sokat beszéltünk. Úgy éreztem, hogy az egy meghatározó része Dot szerepének. Selena azt mondta, hogy a rajongói megértik majd a különbséget a való élete és a szerepe között.

Összességében milyen volt Selenával dolgozni? Melyik a legkedvesebb emléked? Szeretnél vele dolgozni még a közeljövőben, beszéltetek erről?
Ahogy azt már említettem, nagyon élveztem a közös munkát, de ami a legfontosabb az, hogy úgy gondolom, Selena nagyszerű munkát végzett a filmben. Amennyire kedvelem a személyiségét, az első számú dolog az, hogy mit ad hozzá a filmhez, az pedig nem lehetett volna ennél jobb. Nagyon eltalálta.

És természetesen dolgoznék Selenával újra. Ez csak attól függ, hogy lesz-e majd olyan szerepem ami méltó hozzá.

Ha esetleg még nem láttátok volna a filmet, akkor az oldal szerkesztősége már elkészítette hozzá a magyar feliratot és több helyen is megtekinthetitek online. Nekem személy szerint nagyon tetszett és nem azért, mert Selena játszik benne, hiszen vannak olyan filmek, amelyekben ő is szerepet kapott, de annak ellenére sem nyerték el a tetszésem. Tényleg nagyon jó lett a végeredmény, tetszik a történet és ahogy ezt az egészet megvalósították, szóval ha még nem néztétek meg, akkor mindenképp tegyétek meg ide kattintva.