Sami Miró 24 óra alatt tervezte újra a Revival turné öltözékeit
Szandi*, 2016, Sze 03

Selenának nemrég zajlott le a Revival turnéja Ázsiában. Ott a vallás és kultúra miatt nem viselhette a megszokott fellépőruháit, mivel azok nem takarták őt eléggé. Ezt a helyzetet orvosolni kellett, ezért hívta fel az egyik jó barátnőjét, Sami Mirót, aki divattervezőként munkálkodik. Saminek mindössze 24 órája volt, hogy újratervezze Selena öltözékeit, ennek kapcsán készített vele egy interjút az ELLE magazin.

Nem ez volt az első alkalom, hogy együtt dolgoztál Selenával. Hogyan kezdődött a ti kapcsolatotok?
Selena a már a kezdetektől a Sami Miró Vintage támogatója volt. Négy és fél hónappal ezelőtt dobtuk piacra. Még akkor kért néhány darabot, amikor csak mintáim voltak és az SMV még csak néhány hetes volt. A következő dolog amiről tudok az, hogy elkészítette a saját SMV fotósorozatát a turnén, az egyik kedvenc fotósommal, Vision Elie-vel (Elie Jonathan – képek).

Milyen volt felkérést kapni, hogy megtervezd a Revival turné öltözékeit?
Szombat este volt 10 körül, a stúdiómban voltam dolgozni. Kaptam egy hívást Selenától és az egyik legjobb barátnőm, aki az ő asszisztense azt mondta nekem, hogy Selena szeretné ha újratervezném az ázsiai turné fellépőruháit – mondjuk most. Mondta, hogy vigyek magammal mindent a Sami Miró Vintage-ből: ruhák, cipők, ékszerek. A csapata foglalt nekem egy repülőjegyet, ami a beszélgetésünk után 24 órával indult. Természetesen el voltam ragadtatva, mivel ez egy új rekord volt a karrieremben a négy hónapos márkámmal, de különösen vártam, hogy segítsek Selenának felfedezni valami újat és újratervezni az öltözékeit. Szeretek segíteni a klienseimnek felfedezni új stílusokat és felnyitni a szemüket olyan darabokra, melyekről nem gondolták volna, hogy valaha is felvennék. Ez egy teljesen új szintre emeli a magabiztosságot és hitelességet.

Ezt követően, az első ruhapróbánál, nem tudtam, hogy pontosan mire is öltöztetem fel őt. Nem tudtam, hogy a színpadra, az utcára, a reptérre, vagy épp kimenésre tervezem a ruháit. De végül az SMV darabjaiba öltöztettem őt, és az első SMV kollekció bárhová jó, mindennapokra, színpadi és nem színpadi alkalmakra is. 34 öltözék volt összesen. Mivel nagyjából 400 darabot vittem magammal, arra használtuk ezt az időt, hogy létrehozzunk annyi fellépőruhát, amennyit csak lehetséges. Végül 10 ruhát próbáltunk fel és minden este váltogattunk, ötöt választottunk ki éjszakánként.

Milyen egy átlagos nap a turnén Selenával?
A turné olyan, mint egy nagy boldog család. Mindenki igazán csodálatos. Mikor fellépő-nap volt, közösen reggeliztünk, ezt követte az edzés, majd a ruhapróbák az este új öltözékeihez. Aztán elindultunk a showra. Azok a napok, amikor utaztunk repülésből álltak és esetleg több ruhapróbából.

Melyik a kedvenc fellépőruhád?
A kedvencem egyértelműen a negyedik, amikor Selena és a táncosnői az aláírással ellátott Sami Miró Vintage bodykat viselik, mind az öt színben. [kép] Ez igazából Selena ötlete volt, hogy mindenkinek egyforma legyen a megjelenése, hozzáadva a 90-es évek hangulatát. A legjobb dolog az, hogy mindenki hasonlíthat egy kicsit Selenához, mert a bodyk már elérhetőek a SMV oldalán.

Mi adta az ötletet a ruhákhoz?
Olyan irányba próbáltunk menni, hogy szexi és különleges legyen mindkét nem számára. Kevésbé lányos, többnyire férfias és könnyedén szexi. Ez igazából a hangulata a márkámnak, majdnem minden uniszex. Azt hiszem pontosan ez volt az oka, hogy engem kért fel erre a feladatra.