Selena legnagyobb zenei pillanatai
Szandi*, 2016, Sze 04

Kedvencünknek ez az év a zene körül forgott, a Billboard magazin hivatalos oldalára írtak egy cikket, melyben összefoglalták a legjobb zenei pillanatait, 2007-től kezdve, egészen mostanáig. A rövid bejegyzést már olvashatjátok is magyarul!

Selena Gomez legjobb zenei pillanatai: Idővonal

01. Selena Gomez egy mikrofon előtt nőtt fel, a világ látta őt felnőtté válni nem csak zenészként, hanem emberként is. A pop szupersztár egy Disney gyerekből egy banda frontemberévé, majd egy szóló csodává. Elevenítsd fel a legemlékezetesebb pillanatokat Selena Gomez zenei karrierjéből ezzel az idővonallal az eddigi legnagyobb eredményeivel.

02. 2007. október – A Varázslók a Waverly helyből sorozat premierje a Disney Channelen volt a 15 éves Selena Gomez főszereplése. A hangját az “Everything Is Not What It Seems” főcímdalban mutatta meg.
03. 2008. Augusztus – Selena Gomez elárulta, hogy tervez egy bandát alapítani. “Nem leszek szóló előadó. Azt hiszem, hogy nem akarom, hogy a nevem hozzá kapcsolódjon.” mondta az MTV-nek.

04. 2009. augusztus – Selena bejelentette, hogy a The Scene lesz a bandája és a Kiss & Tell lesz a debütáló albumuk címe. A “Falling Down” volt a Selena Gomez & The Scene első kislemeze.

05. 2009. szeptember – A Selena Gomez & The Scene, Kiss & Tell albuma debütált, és ezzel az első top 10-es albumává vált, amikor a Naturally kislemez kiemelkedett a 9. helyen.

06. 2009. november – A “Selena Gomez & The Scene: Live in Concert” turné kezdetét vette San Diegoban, amely Gomez első turnéja volt, mint vezető zenész.

07. 2010. szeptember – A Year Without Rain, a Selena Gomez & The Scene második stúdióalbuma a polcokra került a Round & Round kislemezzel. A rövid amerikai turné egy hónappal később vette kezdetét.

08. 2010. december – A Selena Gomez & The Scene The Club Remixes albuma megjelent, öt korábbi daluknak az átdolgozásával együtt.

09. 2011. március – Az új kislemez “Who Says” címmel megjelent, ami felvezette a Selena Gomez & The Scene harmadik stúdióalbumát, melynek kicsit akusztikusabb hangulata volt.

10. 2011. június – Megjelent a When The Sun Goes Down, ami az énekesnő utolsó közös albuma a The Scene-nel, a Billboard 200-as listájának 4. helyén végzett. A Love You Like A Love Song második kislemezként az album kimagasló slágere.

11. 2012. február – Selena bejelentette, hogy a The Scene-nel külön utakon fognak járni egy ideig, és hozzátette, hogy szünetelteti a zenélést, hogy a filmekkel foglalkozhasson.

12. 2013. április – Selena visszatért a zene világába a Stragate által rendezett Come & Get It kislemezével, a sláger a 6. helyen végzett a Hot 100 listán.

13. 2013. május – Selena egy nagyon inspiráló Come & Get It előadást nyújtott a Billboard Music Awards keretein belül.

14. 2013. július – Selena debütáló szólóalbuma megjelent Stars Dance címmel és első helyen végzett a Billboard 200 listáján.

15. 2013. augusztus – Kezdetét vette Selena első világ körüli turnéja, Stars Dance névvel, amely Vancouverben kezdődött és egész ősszel folytatódott.

16. 2014. november – Selena “The Heart Wants What It Wants” című balladája megjelent, amely a For You albumon kapott helyet, erre válogatták össze az énekesnő legnagyobb slágereit, a dal azonnal bekerült a Top 10-be.

17. 2014. november – Selena először adta elő élőben a “The Heart Wants What It Wants”-ot az American Music Awards-on.

18. 2014. december – Selena hivatalosan is leszerződött az Interscope Records kiadóhoz és otthagyta a Disney által képviselt Hollywood Records-ot.

19. 2015. február – Selena közreműködött Zedd legújabb True Colors albumán az “I Want You To Know” dalban, amely a megjelenés után már bekerült a Top 20-ba a Hot 100 listán.

20. 2015. június – Megjelent Selena legújabb érzéki kislemeze, Good For You címmel, A$AP Rocky közreműködésével. Ez vezette fel a második szólóalbumát.

21. 2015. június – Hivatalosan is megjelent a Good For You videoklipje, melyben csak Selena kapott szerepet, különböző jelenetekben megmutatta az érzéki oldalát és várt arra a különleges személyre, akinek jól akart kinézni. Szeptember 26-án a kislemez a legelső helyen végzett a rádiók pop kategóriájában, ezt az énekesnő most érte el először. A dal később a Billboard Hot 100 listáján az 5. helyen végzett.

22. 2015. szeptember – 23-án megjelent Gomez szexi videója a Same Old Love című kislemezéhez, mely tartalmazott jeleneteket arról a különleges fellépésről, mikor 800 rajongóval találkozott a Palace Theatre-ben, Los Angeles városában. Charli XCX szintén besegített a dal megírásában.

23. 2015. október – Selena Revival albuma a Billboard 200 listájának 1. helyén debütált 31-én.

24. 2015. november – Selena felrobbantotta az American Music Awards színpadát 22-én, előadva a Same Old Love című dalát.

25. 2015. december – Selena először lépett fel a Victoria’s Secret divatbemutatón, előadta a Hands To Myself és a Me & My Girls dalait.

26. 2015. december – A Billboard’s Women in Music eseményen Selena előadta a Same Old Love egy lassabb verzióját. “Ez az album különösen, nagyon átmeneti volt a számomra, és még mindig annyi minden van amit bizonyítanom kell és sokat kell dolgoznom.” mondta, miközben átvette a Chart-Topper díjat.

27. 2016. január – Selenát csettintgető táncosok vették körül, miközben előadta a Good For You és Same Old Love dalait egy elegáns fekete ruhában, a Saturday Night Live-ban. A második fellépése már sokkal tüzesebb volt, a Hands To Myself előadása már egy kisebb “hálószobában” kapott helyet. Ugyanezen a napon a Same Old Love kislemez is az első helyen végzett a pop rádiókban.

28. 2016. február – 13-án megjelent a Hnds To Myself kislemez hivatalos videoklipje, mely ismételten a Top 10-ben volt benne a Billboard Hot 100 listáján.

A lista a februári hónappal ért véget, de ezután is folyamatosan történtek a jobbnál jobb dolgok az énekesnő zenei életében, hiszen később a Hands To Myself is első helyen végzett a pop rádiókban, közben elkezdte a próbákat a Revival turnéra, majd el is startolt, hatalmas sikert aratva. Eközben kiadta a Kill ‘Em With Kindness kislemezt és a hozzá tartozó klipet is, továbbá elkészítette a legújabb stúdióalbumát is, melynek a kiadására nagyon várunk. Jelenleg pedig kipiheni a fáradalmait és sajnos nem folytathatja a turnéját a betegsége miatt.