Magyar Glamour magazin
Szandi*, 2016, Sze 14

Sziasztok! Selena került a magyar Glamour magazin legújabb számába. Ugyan nem lett címlaplány, de ennek ellenére egy nagyon tartalmas cikket tartalmaz a magazin, melyet be is pötyögtem nektek. A divatlap oldalait már Fanni le is fényképezte, és a napokban majd be is szkenneli, így már azok is fellelhetőek a galériánkban. Egyébként a cikkben nincs sok újdonság, ugyanis az idén készült GQ magazin cikkét használták fel, nagyrészt lefordították és beillesztették a fotósorozat néhány fotóját, de azért érdemes beleolvasni, ha esetleg lemaradtatok róla. Jó szórakozást!

   

Selena emancipációja

A neve egykor főként amiatt volt ismert, mert Justin Bieberrel járt, ám Selena Gomez ezt a korszakot egy szexi albummal és új filmjeivel (nem beszélve a vezető 95 milliós instagramos követőtávórával) maga mögött hagyta. Mi nem is ezért szeretjük igazán, hanem mert túlélte a gyereksztársággal járó borzalmakat – a netes trollokat, a paparazzókat, a szörnyű szakításokat és a kimerültséget -, és ez csak még emberibbé tette. Kész szűrrealitás az élete, próbáld csak elképzelni egy percre. Egy karrier, mely főként azokból a döntésekből született, amelyeket még tiniként hozott – hatalmas, meghatározó döntések, mint amikor alig tízévesen beszállt a Barney és barátaiba, vagy amikor tizenöt évesen a Disney csatorna Varázslók a Waverly helyből sorozatát választotta. Aztán amikor tizennyolc éves korában a szintén gyereksztár Justin Bieberrel jött össze, aki a négy évig tartó románcuk alatt ártatlan YouTube-sztárból széttetovált botrányhőssé nőtte ki magát – most meg a legtöbb követővel rendelkező személy az Instagramon.

A fullasztó figyelem középpontjában

Selena Gomez követőtábora az Instagramon átlépte már a 95 milliót is (jelenleg 98.8 millió követője van -szerk.), és az állandó figyelemtől már lélegzetet sem kap. Persze, a legtöbben szkeptikusak vagyunk azokkal szemben, akik panaszkodnak a hírnevükkel járó kellemetlenségekre. Társadalmunk eldöntötte, nekik nem hagyjuk, hogy minden kijárjon. Selena ezt vélhetően nem bánja. Igazi rebellis, nem hajlandó megadni azt az elégtételt, az ellendrukkereinek, hogy megtörik a nyomás alatt. Fiatal, elképesztően tehetséges, és azért van itt, hogy romba döntse ezt a rendszert, aminek tulajdonképpen ő is kőkemény terméke. Képzeld el azt a húszévest, aki minden erejével azon van, hogy levetkőzze azt a személyt, aki addig volt, és egy új, sokkal érdekesebb, komplexebb emberré váljon. Képzeld el, milyen túlélni az elvonót – amit ő vagy végigcsinált, vagy nem, de erről majd később -, és közben egy megbénító autoimmunbetegséget, amit három évvel ezelőtt állapítottak meg nála. Képzeld el, hogy valaki mindezt úgy teszi, hogy közben az emberek, a pletykaipar, idézőjeles rajongók, újságírók, akik nagyon hasonlítanak arra, aki ezt a mondatot is pötyögi – folyamatosan a múltadat dobják az arcodba. Tavaly Selena kiadta az igencsak sikeres Revival című albumát, és bejelentette, hogy készíti saját netflixes sorozatát a Spotlight rendezőjével, és szerepelt a Rossz szomszédság 2-ben. Ez mind nagyon lenyűgöző, de ami a legérdekesebb bele kapcsolatban 2016-ban, hogy minden erejével azon van, hogy embert faragjon magából. Az elmúlt két évben együtt lakott Calabasasban két “civil”-lel, és teljesen normális dolgokat csináltak: filmeket néztek és ottalvós bulikat szerveztek. Egy olyan emberről beszélünk, aki úgy töltötte az élete legmeghatározóbb éveit, hogy a realitáshoz köze sem volt, megpróbálja magát a nulláról ismét felépíteni, és az apró dolgoknak örülni, miközben rettenrően szomorúan beszél a hírnévről és más hírességekkel való kapcsolatáról.

A filmsztár Selena

A haja olyan fényes, mint a delfin uszonya, egy testre simuló natúr pulóver van rajta, amive beleizzadt, egyértelműen látszik a két pisztolytáskából a hónaljánál. Furcsa, hogy ez egy olyan emberen jelenik meg, mint Selena Gomez. Folyton bocsánatot kér miatta, és ez szívszorító, mintha engedélyt kellene kérnie, hogy hozzánk hasonló átlagos ember legyen. Már egy tucat filmben szerepelt, pár közülük egész jó is – például Harmony Korine Spring Breakers (Csajok szabadon) című filmje, amire nagyon büszke -, de mégis úgy beszél a filmes karrierjéről, mintha csak most kezdődne. Van egy akadály, mondja, az arca. És igaza van. Úgy néz ki, mint egy gyerek, aki egy barokk festményről lépett le. Persze, nagyon sokat köszönhet ennek, de már elege is van belőle. “Még mindig el tudok játszani egy tizenhat évest. Ez pedig nem igazán illik bele azokba a dolgokba, amiket meg akarok valósítani. Olyan szerepeket akarok, amelyekben kicsit megőrülhetek. Szeretem azokat az embereket, akik feszítik a határaikat.” Pár perccel a beszélgetést követően kimegy a mosdóba, de otthagyja a telefonját és ebben van valami megejtő. Selena annyira emberi és laza, hogy még pár nappal később is a történtekre gondolok.

Selena Gomez 2.0

A celeb élet főként amiatt fárasztja, mert sok ideig nem is saját maga miatt rajongtak érte – azért volt híres, mert Justin Bieberrel járt, vagy a Disney-gépezet egyik rugója volt. Azt mondja, hogy évekig minden egyes interjújának nagy része másokról szólt. A tavaly kiadott Revival függetlenségének a kinyilvánítását jelentette. Ez az album minden szempontból egy szólólemez, Gomez csak egy dalon kollaborált, A$AP Rockyval. A zenész jellemzője, hogy minden előadóban megragadja a tipikust, a szokványost, a zavarba ejtően emberivé teszi. A dal tavaly ősszel a Billboard 100-as listáján az ötödik helyig kúszott fel, ez volt Gomez első Top 5-ös széma – Rockynak is.
Egy egészen fura periódusban beszélgetek Selenával. Nem akar beszélni a múltról, annak ellenére, hogy sok minden, amit most tesz, egyértelműen ezeknek a következménye. A történet, amit elmesél a sokszor pletykalapok címlapjára kívánkozó közelmúltról – vagy legalábbis amit helyette mesélnek -, egészen ködös. A hivatalos sztori így szólt: 2014 januárjában Gomez elvonókúrára ment, de a szóvivője szerint nem túladagolás miatt. Ezután kijött az elvonróról és búcsút intett menedzserének (aki az édesanyja) és a kiadójának (a Disney alá tartozó Hollywood Recordsnak). Ugyanebben az évben szakított Justin Bieberrel, és igyekezett annyira eltávolodni a történtekről, hogy objektívabban láthasson rá önmagára, és eddigi életére. Majd azzal töltötte az év többi részét, hogy megírta és felvette a Revivalt, ami bár csak áttételesen, de éppen erről a nyugtalan időszakról szól.

Újraéledés

A Revival tavaly októberben jelent meg, és Selena arra lett kényszerítve a magazinok által, hogy újraélje a történéseket, amelyek a lemezt is inspirálták. Sokat beszélt arról, hogy végre rátalált önmagára, és tett pár helyreigazítást: nem drog- vagy alkoholprobléma miatt vonult be a kórházba, hanem a egy autoimmun betegség, a lupusz volt az oka. Amíg mindenki drogokról találgatott, addig ő kemoterápiára járt. Nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni Selenát, de kíváncsi vagyok pár dologra, például: miért ment elvonóintézetbe autoimmun betegséggel? Miért tűrte el a gonosz pletykálkodást, ha egy egyszerű kijelentéssel elhessegethette volna a kegyetlen spekulációkat? De ezeket nem tudom tőle megkérdezni. Mielőtt nekifoghatnék, máris közbevág. “Nem, nem”, mondja, miközben frusztráció és undor szalad végig az arcán. “Először is ez olyasmi, ami mindenki fixációja. Lupuszom volt, és az édesanyámnak egy nagyon nyilvános vetélése. Le kellett mondanom a turnémat. Idő kellett, hogy rendbe jöjjek. Kemoterápián voltam, két különböző helyen kezeltek. Nagyon bosszantó, mert száz százalékosan jogomban áll betegnek lenni, de azt hiszem, az emberek ezt nem értették.” Összekapja magát. “Értem, mit kérdezel – pedig nem is kérdeztem még semmit -, de csak mondom, nem hiszem, hogy fontos.” Újabb szünet. Eddig türelmes volt, összeszedett, kedves, de már hallom a haragot a hangjában. “Mi gyereksztárokból lett hírességek könnyű céltáblák vagyunk.” Nem könnyű olyan emberekkel szemben ülnöd nap mint nap, akik esetleg olyan kérdéseket tesznek fel, amikre nem akar válaszolni. Ha tehetnéd, előretekerhetnéd most az életedet kicsit, ahhoz az időszakot, amikor már megoldódnak a mostani problémáid? – teszem fel a kérdést. “Nem, mert nem vagyok buta. Csak türelmesnek kell lennem és jelentőségteljes, igényes dolgokat alkotnom a zenében és a filmszerepeimben. Ezáltal megváltoztathatom azt, ahogyan az emberek beszélnek rólam, s mindarról ami történt velem”.