Plágiummal vádolták a Selenatorok a Courage My Love-ot
Szandi*, 2016, nov 09

A Courage My Love nevezetű pop banda a napokban adta ki a legújabb dalát, Stereo címmel. Néhány Selenator meghallgatta, és feltűnt nekik, hogy a hangzása rendkívűl hasonlít Selena Sober című dalához, amely 2015 októberében jelent meg a Revival albumon. A rajongók persze azonnal írtak nekik több közösségi oldalon is, a banda tagjai pedig ezt észre is vették. Hogy a félreértéseket elkerüljék, ezért írtak is egy rövid levelet, melyben ezt az egészet tisztázzák, és azt is elmondták, hogy ez az egész mindössze csak egy véletlen volt, és igyekeztek a hangzást megváltoztatni. Néhány Selenator szerint még mindig hasonlít a Sober-hez, a banda rajongói pedig szomorúak, mert a változás előtt sokkal jobb volt a dal az elmondásuk szerint, de nem volt más választásuk, változtatniuk kellett a hangzáson. Hogy pontosan mit is írtak a levelükben, amit a Facebook oldalukra posztoltak, azt lentebb már elolvashatjátok!

Nemrég került a figyelmünkbe, hogy a Stereo című új kislemezünk intrója nagyon hasonlít Selena Gomez dalához az új Revival albumáról. Hoppá! A mi hibánk!

Ez teljesen egy véletlen volt. Amint megláttuk a kommenteket és a tweeteket, melyekben a problémára figyelmeztettek minket, azonnal elkezdtünk intézkedni, hogy megoldjuk a problémát és újravágtuk a dalt, egy teljesen más hangzással.

Nem állt szándékunkban ellopni valaki más munkáját. Egyáltalán nem erről szól a bandánk.

A Stereo demóját közel egy éve írtuk és készítettük el, és rögzítettük a stúdióban tavaly.

Soha nem hallottuk még a Sober-t Selena Gomez-től. Miután hallottuk a rajongóitól, akkor néztünk mi magunk is utána a dalnak. Sokkolódtunk, mikor rájöttünk, hogy mennyire hasonlít, de tudtuk, hogy a leghelyesebb dolog amit tehetünk az az, hogy a miénk hangzását megváltoztatjuk másra, hogy ne sértsük Selena munkáját.

Szeretnénk megköszönni minden embernek, aki figyelmeztetett minket, hogy megoldhassuk ezt a szituációt.

Reméljük, hogy tetszik az új verziója a dalnak, és szántok arra egy kis időt arra, hogy meghallgassátok az új albumunkat, ami jövő évben jön ki.

A legjobbakat kívánjuk Selenának és a rajongóinak.

Szeretettel, Courage My Love.