Chris Classen a Selenával való közös munkáról beszélt
Szandi*, 2016, nov 10

Sziasztok! Mint tudjátok, Selena májusban kezdte el a Revival turnéját, és Augusztus végéig folyamatosan koncertjei voltak, amíg aztán úgy nem döntött, hogy egy kis szünetre vonul a betegsége miatt. Az énekesnő többször említette, hogy a turné még egyik ezelőtti koncertsorozatára sem hasonlít, nagyon más a színpad, a fellépőruhák, minden. A kedvencünk öltöztetésében hatalmas szerepe volt Christian Classen-nek, aki még az énekesnő utcai viseleteiért is felelős. A napokban a coveteur nevezetű internetes oldalra került ki egy interjú, melyet a stylisttal készítettek, és a Selenáról szóló részleteket már le is fordítottam nektek. Az interjú mellé még néhány fotó is társult, ezeken közelebbről is megnézhetjük Selena néhány fellépőruháját, emellett pedig a Marie Claire magazinból is megjelent egy eddig nem látott fotó, melyet a kedvencünk sminkese, Hung Vanngo posztolt az Instagramjára néhány órával ezelőtt.
Ha esetleg többet szeretnétek megtudni Selena fellépőruháiról, akkor mindenképp látogassatok el Fanni oldalára, aki már részletesen írt ezekről, kattintsatok ide és ide.

  

Milyen volt Selenával dolgozni:
“A folyamat nagyobb része egy megbeszélés volt, hogy pontosan mit is akarunk felfedezni azzal, hogy ezekkel a tervezőkkel dolgozunk, akik nem igazán terveznek színpadra viselendő ruhákat. Nem szerettük volna azt a tipikus fellépőruha érzést, és szerettünk volna Karl Lagerfeld-del dolgozni, aki ezelőtt még soha nem tervezett ruhákat a színpadra, valamint a Rodarte-tal, és a Monse-szal. Ez egy együttműködés volt, olyan mértékben, hogy nagyon sokat beszéltünk arról, hogy milyen irányba szeretnénk haladni, és aztán milyen tervezőket akartunk felkeresni. Adtam neki egy listát, hogy kiket szemeltünk ki, és ez lett az az irány, amely felé haladni kezdtünk.”

A kihívás, hogy összerakják a színpadi viseleteket:

“A színpadon lévő viselet sokkal másabb, mint a vörös szőnyegre való öltöztetés. Az anyagok máshogy működnek, mindent meg kell mosni az út során, 110 koncertet kell kibírniuk. Nem mehetnek tönkre. Azok a tervezől, és az anyagok amelyekkel dolgoznak, nem igazán ilyesmire vannak kitalálva. Karl a Paris Ballettel dolgozott, hogy beszerezhesse azokat az anyagokat, amelyekkel majd mi dolgozunk. Ezt tette a latex nadrággal is, amelynek nyúlnia kellett, és csúsznia a padlón, és csak egy táncegyüttes tudja, hogy honnan lehet beszerezni egy ilyen anyagot.”

Mit mondd a turné Selena stílusevolúciójáról:

“Dolgoztunk azon, hogy felnőttesebbé vatázsoljuk, és ő megmutatta a divatnak ezt a csodálatos oldalát egy eltérő módon, ahol mi csak vettük a darabokat, amelyeket vörös szőnyegre használnánk, és végül utcai viseletet hoztunk össze. 40 viseletet ütöttünk ki egy hét alatt, és azt hiszem ez igazán segített, hogy megmutassuk a világnak, hogy milyen is az ő stílusa, és ki is ő valójában. Az ő stílusa nagyon klasszikus, és nagyon letisztult, de mindig van benne valami kis csavar, őrültség és izgatottság, ami szexivé varázsolja.”

Mit szeret a legjobban abban, hogy Selenával dolgozhat:

“Ő az egyik legkeményebben dolgozó személy, akivel valaha találkoztam, és az egyik legkedvesebb is. Mindenre hatalmas kegyelemmel tekint, és azt hiszem ez az egyik legnagyobb dolog, amit megtanultam tőle a közös munkánk során, és látni ahogyan kezel mindent, ami történik vele. Mindent nagyon elegánsan kezel, és ezt nagyon szeretem.”