Selena a magyar Joy magazin címlapján
Szandi*, 2016, nov 18

Selena Gomezt a külföldi magazinok szerkesztői előszeretettel választják címlaplánynak, és ez a magyaroknál sincs másként. Ezúttal a Joy magazin legújabb számának a borítóján tündököl, mely már kapható is. A címlapra az idei Marie Claire magazin fotósorozatából választottak egy fotót, de a belsejében még láthatunk fotókat a Revival turné időszakából, valamit a kedvencünk korábbi megjelenéseiről is. Mivel ő került a címlapra, ezért egy cikk is bekerült a magazinba, melyben többek közt szó volt a betegségéről, és arról is, hogy szünetre vonult, illetve Selena régebbi interjúiból is fordítottak le néhány részletet. A cikk mellett még egy másik oldalra is bekerült az énekesnő, mint divatikon. Néhány szuper ruhaösszeállítást válaszottak ki, és próbáltak ahhoz hasonló darabokat keresni, melyek Magyarországon is beszerezhetőek. Mivel nekem nem volt lehetőségem megvásárolni a magazint, ezért a Fifty-Shades.Hu szerkesztője, Jess szkennelte be az oldalakat, melyeket ismét kösznök neki! A cikket bepötyögtem nektek, lentebb elolvashatjátok, a fotókat pedig elérhetitek a galériában!

   

Szinte összeszámolni sem lehet mi mindennel vádolták az énekesnőt az elmúlt években. Egyesek külseje hirtelen változásaival voltak elfoglalva, másokat a szerelmi élete érdekelt, megint mások pedig különféle függőségekről véltek tudomást szerezni. Persze nincs ebben semmi meglepő, hiszen ha valaki olyan közkedvelt, mint Selena Gomez, akkor számolnia kell ezzel. Esetében pedig a közkedvelt szó sem túlzás, szeptemberben sikerült Instagram-rekordot döntenie, követőinek száma a százmillió fölé lépett. Rajongótáborának információéhsége pedig kielégíthetetlen. A privát szfére, mint olyan, szép lassan megszűnt az énekesnő életében – ám ő is csak egy huszonéves lány, akinek vannak problémái, s ahogyan a nagy örömöket, a nagy mélységeket is kénytelen a nyilvánosság előtt megélni. Elképzelted már valaha, hogy egy ilyen kaliberű énekesnő hogyan éli mindennapjait a színfalak mögött? Segítünk! A turné időszakában nincs lazítás, egyik állomástól a másikig tud csak egy picit pihenni, minden este száz százalékon kell teljesítenie a színpadon, és készülnie is kell ezekre a show-kra. Selena Revival turnéja során hasonlóképp ált és nyomott le közel hatvan zseniális koncertet Las Vegastól Tokióig. És itt jön az első dolog, amiért nagyon is felnézünk rá: munkamániás világunkban úgy döntött, egészsége és mentális állapota érdekében félbeszakítja a turnét, melyből közel negyven állomás volt még vissza.

A VÁLTOZÁS ÚTJÁN

Ez a fajta embertelen hajtás egy egészséges szervezetnek sem leányálom, nemhogy neki, aki augusztusban őszintén mesélt problémájáról. “Mint ahogyan azt sokan tudjátok, körülbelül egy évvel ezelőtt elmondtam, hogy lupuszom (krónikus autoimmun-betegség – a szerk.) van, amelynek számtalan tünete lehet. Rájöttem, hogy a szorongások, pánikrohamok és a depresszió is mind a betegség velejárói, amelyek kihívás elé állítanak” – mondta el a fiatal tehetség, aki jelenleg is szanatóriumi ápolásban részesül. S bár a minap nyilvánosságra került fotók úgy mutatják, hogy remek úton halad a jobb mentális állapot felé, a hírek szerint még csak kisebb eltávozást kapott. “Felelősségteljes akarok lenni, és szeretnék arra fókuszálni, hogy fenntartsam az egészégem, a boldogságom, és úgy döntöttem, hogy az a legjobb megoldás, ha szünetet tartok. Köszönöm minden rajongómnak a támogatást. Tudjátok, hogy mennyire különlegesek vagytok a számomra, de szembe kell néznem ezzel az egésszel, hogy bebizonyítsam magamnak: az, amit csinálok, a lehető legjobb nekem” – folytatta. Az, hogy egy ilyen fiatal lány ilyen felelősségteljesen gondolkozik, mindenki előtt példaértékű lehet. Aztán persze el lehet gondolkozni, hogy mivel is küzd Selena. Sokan hiszik, hogy minden egyes betegség mögött lelki okok állnak, hogy a test olyankor figyelmeztetésképpen jelez, így van ezzel Jacques Martel is, a Lelki eredetű betegségek lexikona szerzője, aki könyvében a lupusz mögött olyan lelki okokat feltételez, mint a megbocsátás és szeretet elutasítása. Ha ezek tükrében tekintünk Selena problémáira, az sok mindent megmagyaráz.

A KÖZÖSSÉG NYOMÁSA

A mindössze 24 éves énekesnő számtalan sikert ért el, ugyanakkor, miközben a szemünk előtt cseperedett fel, nem kerülték el a klasszikus tinédzserproblémák, a nagy szerelem, majd a csalódás sem. Nem tagadja, hogy Justin Bieberrel való kapcsolatát sem könyítette meg a nyilvánosság. “Eleinte nem érdekelt, hogy mit gondolnak. Ott voltam 18 évesen, volt egy pasim, cukik voltunk együtt és kész. Aztán miután összetört a szívem, már nagyon is érdekelt. Mivel az emberek nem tudták, hogy valójában mi van, csak összevissza találgattak.” Selena azonban közel sem olyan naiv, mint az első blikkre tűnhet kislányos bája miatt! Sokkal erősebb, mint gondolnád! “Könnyű célpontok vagyunk. Minden egyes gyerek, aki a showbizniszben nőtt fel, könnyű préda. Az emberek minden lépésemről beszámolnak, mivel ott az Instagram és a Twitter, ahonnan mindent megtudnak.” Ha ezt annak idején hasonló érettséggel kezelte volna Lindsay Lohan vagy Macaulay Culkin, minden bizonnyal most nem tartanának ott, ahol. “Türelmesnek kell lennem és kiváló munkát kiadni a kezem közül” – mondtam el Gomez, utalva arra, hogy hosszú távon az emberek akkor talán nem a magánéletével fognak foglalkozni. Ismét azt kell mondjuk: le a kalappal Selena előtt! “Kihasználom a közösségi média nyújtotta lehetőségeket, hiszen manapság mindenki szívesen fecseg rólam. Akkor majd én is elmondom, hogy mi van. Őszintén, mivel máskülönben nem igazán tudom befolyásolni az életemet a nyilvánosság előtt. De még mindig naponta felteszem a kérdést magamnak: ez használ nekem, vagy árt?” Jelenleg éppen utóbbi esedékes, hiszen augusztus óta szünetelteti a közösségi médiában való tevékenységeit.

MINDEN JÓ, HA JÓ A VÉGE

A legfontosabb azonban az, hogy Selena a legjobb úton halad afelé, hogy megtanuljon együtt élni betegségével. “Úgy tűnik, a múltam sokkal jobban izgatja az embereket, mint a jövőm, és ettől ideges leszek” – árulta el. Ugyanakkor ma már azt is tudja, hogy nem szabad folyamatosan mások véleményére, kritikáira adnia. Ő a jó példa arra, hogy sosem késő változtatni. Az énekesnőt sok barát támogatja, és a szakmai elismerések sem maradnak el. Csupán rá kell jönni, melyek azok a kritikák, amelyek építő jellegűek. Britney Spears Glory című albuma kapcsán a következőképpen nyilatkozott róla: “Őszintén szólva nagyon sok inspirációmat Selena Gomeztől kaptam. Imádom az albumát, és szeretem, ahogy a szavakkal bánik.” És nemcsak a zenész szakma ismeri el tehetségét, ahnem a filmes is. Nemrégiben debütált Olaszországban a James Franco rendezte In Dubious Battle című dráma Gomez szereplésével – és egész jól feküdt a kritikusoknál. Száz szóvan is egy a vége, Selena már régen nem az a tinédzserlány, aki hagyja magát eltaposni. Ha kell, akkor harcol, és kiáll önmagáért, s bármire hajlandó a boldogságért. Hiszen ahogy a nagy bölcsek is mondják: az embernek elsősorban önmagát kell megszeretnie, s csak utána jöhet minden más. Mondjuk a színpad és egy “welcome back party” a rivaldafénybe!