Mandy Selenához kapcsolódó Instagram bejegyzései
Szandi*, 2016, dec 30

Kedvencünk édesanyja, Mandy Cornett mostanában gyakran veszi használatba az Instagramját, nagyon szeret posztolni különböző idézeteket, vagy valamit a családjáról, a munkájáról. Az elmúlt napokban ismét posztolt néhány apróságot, ezek közül az egyik egy kis zavart is keltett, ugyanis az utálkozók rátaláltak és elkezdtek beszólogatni. Vegyük is sorba a bejegyzéseket.

Arról már beszámoltam nektek, hogy Selena a Texasban töltött ideje alatt nagyon sokszor járt különböző üzletekbe, köztük egy olyanba is, ahol hangszereket árulnak. Itt találkozott egy fiúval, aki már nagyon rég óta álmodozott egy dobról, azonban nem engedhette meg magának. Kedvencünk ezt megtudta, és megvette a fiúnak, aki azóta is rendszeresen tölti fel a videókat a közösségi oldalaira, amint rajta játszik. Selena édesanyjának is a fülébe jutott a dolog, azonban nem a lánya mondta el neki, hanem ahogy sokan mások is, ő is az internetről szerzett tudomást erről. Megosztott egy képet a fiúról, és a következőt fűzte hozzá:

Ez az én lányom!!! Selena meglátta ezt a fiatalembert, amint nézegette azt a dobszettet, amit szeretett volna. Megvette neki, anélkül, hogy ismerte volna, majd elment. Senkinek sem mondta el a családban. Csak a fiúnak köszönhetően tudom ezt!! Nagyon boldog vagyok miattad, alig várom, hogy lássalak téged egy turnén!! Büszke anyuka.

Három napja megosztott egy másik fotót is, melyen a következő idézetet olvashattuk: “Utálom azt a tényt, hogy néhány ember fölött azért ítélkeznek, mert igazi, miközben néhányat azért szeretnek, mert mű.” A fotó mellé még írt egy hosszabb megjegyzést is, melyet szintén lefordítottam:

Azt hiszem, hogy ez önmagáért beszél… és az még szánalmasabb, hogy néhány ember elfordul tőlem, amiatt, hogy valódi vagyok és őszinte. Félnek attól, hogy támogassanak engem, mert az túlságosan “kockázatos”. Az őszinteség az sokkal tisztességesebb, mint egy hamis életet élni, félelemben. Érdekes, hogy mennyi embernek nincs ereje, és egyénisége. Inkább felidegesítem azokat az embereket, és nem engedem, hogy bonyodalmat okozzanak. Én mindig az igazat fogom mondani. Szeress, vagy hagyj el. Már nagyon sok embert láttam, aki elfut. Tudom, hogy mennyit érek, sajnálom, te nem. Sajnálom, hogy ilyen életed van. Élvezd azt, hogy nem hallak.

Néhányan úgy gondolták, hogy ezt valójában nem Mandy írta, hanem Selena, és ezt hozzászólásban fel is hozták, a következőt írák: “Csajszi, ennek a naplódban a helye, nem a közösségi oldalra, a nyilvánosság számára! Ez túl zavaros, és most mindenki azon gondolkodik, hogy vajon Selena posztolta-e ezt. Mindketten híresek vagytok, ilyen dolgokat közzétenni pedig nagyon nem szakszerű. Nagy rajongója vagyok a lányodnak, de attól félek, hogy tönkreteszi a saját potenciálját azzal, hogy ilyen éretlen és felelőtlen a közösségi oldalakon.”. Mandynek nagyon nem tetszett ez a hozzászólás, ezért reagált is rá:

Minden jogod megvan arra, hogy elmondd a véleményed egy olyan dologról, ami nem egy közösségi oldalra való. És vitatkoznék amiatt, hogy ezt Selena rakta volna ki, mikor az nem is az ő Instagramja. Azért is vitatkozom, hogy miért ne ösztönözhetném az embereket arra, hogy önmaguk legyenek, és kiálljanak önmagukért. Megfigyeltem, hogy az emberek nem adják önmagukat azért, mert félnek az elutasítástól. Miért van ez a nemtörődömség? Ez egy őszinte kérdés? Nem javaslom az erőszakot és a szitkozódást, azért, hogy bebizonyítsd az igazad. Egyszerűen csak elmondtam, hogy mindig tudom a SAJÁT igazam (amit egyértelműen tisztáztam ebben a bejegyzésben), inkább szeretném, hogy meghallgassanak és őszinte legyek, mint, hogy csendben éljek. Mikor ezt megteszed az haragot épít és okozhat gondatlanságot. És mi köze van ehhez az én foglalkozásomnak? Mondtam egy szóval is, hogy ez azoknak az embereknek szól, akikkel együtt dolgozom ebben a szakmában? Ha a McDonald’s-ban dolgoznék, akkor is ugyanezt mondtam volna. Ez csak úgy általánosan az életről szól. Az emberek nem állnak ki amellett, aki vagy, és meglapulnak, mikor szükséged van a támogatásukra.
Emellett azt hiszem, hogy posztoltam egy hasonló idézetet MLK-től (Martin Luther King, amerikai baptista tiszteletes -szerk.). Az enyém nem volt elég költői? Sajnálom, MLK csodálatos vezető és beszélő volt. Nem tudok vele versenyezni.
És az utolsó, mert szeretném tisztázni a dolgokat. Úgy tűnik, hogy csintáltál egy profilt azért, hogy ezt elmodhasd. Mikor 16 éves voltam, teherbe estem a középiskolában, és keményen kezdtem dolgozni, dupla műszakban, mert valakit készültem a világra hozni, akiért én lettem a felelős. Felelősséget vállaltam. Ezzel befejeztem a bulizást, és keményen tanultam az érettségire. A tanácsadóm azt mondta, hogy tönkretettem az életem, tönkretettem a gyerekem életét, a szüleimét, és a FIÚ életét. Szóval nem egyezett bele abba, hogy támogasson a végzős évemben. Valamire szükségem volt, hogy ösztöndíjat szerezzek a főiskolára, tinédzser anyuka voltam. Addig harcoltam, amíg legyőztem őt. Teljes TISZTESSÉGGEL érettségiztem le, és még bálkirálynő is voltam. Ha nem álltam volna ki magamért így, egész életemben, tudnád egyáltalán, hogy ki az a Selena? Nem, mert az életem teljesen más irányba ment volna el, és ki tudja merre, ha engedtem volna, hogy az a személy nyerjen. Nincs semmi zavaros a hozzászólásomban, csak te olvastad úgy, hogy olyan legyen, azt feltételezed, hogy tisztában vagy az életemnek egyes eseményeivel, és nem csak egy ember vágott a fejemhez Selenához kapcsolódó szavakat, ezt állítva. Beleértve téged is. Úgy gondolom, hogy teljesen rendben van a közösségi oldalakon. Senki sem tökéletes, és ha folyamatosan a nyilvánosság elé tolod, az bárkit képes megtörni. Szóval nyugi a vádaskodásokkal, és ha Selena is írta volna, úgy gondolom, hogy a saját profiljára írta volna, és nem rejtőzködött volna, a te állításod alapján, és az ő korábbi tevékenységeit nézve. Nagyon inspiráló beszédet mondott az AMA-n. Azt gondolod, ha arra tanítottam volna őt, hogy rejtőzködjön, és ne legyen önmaga, az a beszéd megtörtént volna? És segített volna valakinek azzal, hogy ilyen? Ez az én szemszögem, kimondtam amit gondoltam, és a foglalkozásom miatt ezt a naplómba kellettvolna írnom, és nem önmagamat adni. Nem, köszönöm.