2016 legfontosabb pillanatai: magánélet & közösségi oldalak
Szandi*, 2017, jan 01

Selenának nagyszerű volt a 2015-ös éve, rengeteget dolgozott, és 2016 is hasonló volt hozzá. Elkezdődött a Revival turné, kedvencünk folyamatosan koncertezett Észak-Amerikában, Ázsiában, és Óceániában is. Még Európát és Dél-Amerikát is tervezte. Ám az európai turné elkezdése előtt a rajongókat nagyon váratlanul érte a hír, miszerint Selena a betegsége miatt nem folytatja a turnét, ugyanis szorongással, depresszióval és pánikrohamokkal kell megküzdenie. A PEOPLE magazinnak köszönhetően szerezhettünk tudomást először erről a hírről, Augusztus 30-án, a következőt posztolták:

Miután körbeutazta a világot az elmúlt néhány hónapban a Revival turnéja miatt, Selena Gomez szünetet tart, hogy gondoskodjon önmagáról.

“Ahogy azt már sokan tudjátok, nagyjából egy évvel ezelőtt árultam el, hogy lupuszom van, egy betegség, ami különböző módokon hathat rád,” mondja a 24 éves színész-énekesnő az exkluzív nyilatkozatában a PEOPLE-nak. “Rájöttem, hogy a szorongás, pánikrohamok és a depresszió lehetnek a lupusz mellékhatásai, ezek pedig kihívásokkal járnak.”

“Önálló akarok lenni és arra összpontosítani, hogy fenntartsam az egészségem és a boldogságom, és úgy döntöttem, hogy az a legjobb megoldás, ha kiveszek egy kis szabadságot. Köszönöm minden rajongómnak a támogatást. Tudjátok, hogy mennyire különlegesek vagytok a számomra, de szembe kell szállnom ezzel, hogy biztosan a lehető legjobb lehessek. Tudom, hogy nem egyedül vagyok ennek a megosztásával, remélem, hogy ezzel másokat is ösztönzök, hogy megosszák a saját problémáikat,” folytatja.

Kenneth M. Farber szerint, aki a társ-vezérigazgatója és társelnöke a Lupus Research Alliance-nek, “nem köztudott, hogy a depresszió, szorongás és a pánikrohamok a lupusz mellékhatásai. Büszkék vagyunk Selenára, hogy törődik önmagával és felhívja a figyelmet erre a betegségre, amelyet gyakran félreértenek.”

Egy Selenához közelálló forrás mondja a PEOPLE-nak, hogy a szünet “egyáltalán nem kapcsolódik az alkoholhoz vagy a kábítószerhez” és elárulta, hogy “nem volt önmaga” az elmúlt pár hónapban.

“Úgy döntöttünk, hogy kitisztítjuk a naptárját erre az évre, annak érdekében, hogy a jövőbeli boldogsága legyen a legelső és nem akarta minden támogatóját cserbenhagyni.” mondja a forrás.“Úgy érzi, hogy megkönnyebbült, most már érti, hogy miért érezte úgy magát és optimista a jövőre nézve.”

Tavaly ősszel a híresség megerősítette a pletykákat, miszerint autoimmun betegsége van, elmondván a Billboardnak, hogy kemoterápiás kezelésen vett részt, mikor szabadágon volt és lemondta a 2013-as Stars Dance turnéját.

“Annyira szerettem volna azt mondani, hogy ‘Srácok, nektek fogalmatok sincs. Kemoterápián veszek részt. Ti seggfejek.’ Bezárkóztam, amíg újra magabiztosan és kényelmesen éreztem magam,” mondta Gomez a nyilatkozatában.

Ezt követően, az énekesnő teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, és egy vallásos rehabilitációs központba vonult Tennessee-be, ahol kezeléseken vett részt. Csak akkor jelent meg az emberek között, mikor már a kezelések végén járt, és készülődött kijönni. A hivatalos visszatérése November 20-án volt, mikor megjelent az American Music Awardson, ez mindenkinek hatalmas meglepetést okozott, még annak ellenére is, hogy már napokkal a díjátadó előtt pletykáltak a nagy visszatéréről. Később Selena egy díjjal távozott a rendezvényről, ő lett a legjobb női előadó pop/rock kategóriában. A díj átvételekor természetesen mondott egy beszédet is, mely sokakat inspirált.

Nagyon köszönöm srácok! 2014-ben ezen a színpadon volt az első alkalom, amikor tényleg 100 százalékosan őszinte voltam veletek. Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy mindannyian ismeritek az életem, akár tetszik, akár nem. Le kellett állnom, mert mindenem megvolt, és teljesen össze voltam törve legbelül. Próbáltam kézben tartani a dolgokat annyira, hogy ne okozzak nektek csalódást, de annyira igyekeztem, hogy végül én törtem össze. Nem szeretném látni a testeteket Instagramon. Azt szeretném látni, ami itt van [a szívére teszi a kezét]. Nem próbálok érvényesítést nyerni, már nincs rá szükségem. Csak annyit tudok mondani a szívem mélyéről, hogy hálás vagyok azért, hogy lehetőségem van arra, hogy megoszthassam azt, amit szeretek minden egyes nap, olyan emberekkel, akiket szeretek. Köszönetet kell mondanom a rajongóimnak, mert ti srácok annyira hűségesek vagytok, és nem tudom, hogy mit tettem azért, hogy kiérdemeljelek titeeket. Ha össze vagy törve, nem muszáj összetörtnek maradtod. Ha ez valami, amit tiszteltek bennem, vagy sem, van egy dolog amit tudnotok kell rólam. Törődöm az emberekkel. Nagyon köszönöm ezt, ez a tietek!

A Hálaadás napján Selena Instagramra is visszatért, a rajongóival osztott meg egy közös képet, mely még 2013-ban készült a Stars Dance turné ideje alatt, és köszönetet mondott nekik:

Nagyon sok dolog van, ami miatt hálás lehetek ebben az évben… Ez az évem volt az eddigi legnehezebb és egyben az egyik legnyereségesebb is. Végre megvívtam azt a csatát, miszerint ‘túl kevés vagyok’.  Csak próbáltam visszaadni azt a szeretetet, amit ti srácok adtatok nekem már évek óta, és megmutatni, hogy mennyire fontos az, hogy vigyázzak RÁTOK. Kegyelemből hit által. A kedvesség mindig győz. Szeretlek titeket srácok. Isten áldjon!

 ureskep ureskep ureskep

A visszavonulása után egy nappal egyébként Selena eladta a Fort Worth, Texasban lévő lakását, 3.499.000 dollárért, mely 5 hálószobát, és 7 fürdőszobát tartalmaz, ide kattintva tudtok több fotót megtekinteni róla.

Bátran kijelenthetjük, hogy 2016-ban Selena uralta az Instagramot, ugyanis ő lett a legkövetettebb ember ezen a közösségi oldalon, mára már több, mint 105 millió követővel rendelkezik, és ő az egyetlen ember, akinek idáig sikerült elérnie a 100 millió követőt. A 10 legkedveltebb fotó közül 9 az övé, és az egyik több, mint 6 millió kedveléssel rendelkezik [katt], ő az egyetlen ember, akinek egy fotója valaha is elérte a 4 millió kedvelést, de neki már 6 alkalommal sikerült ez. Emellett övé a legnézettebb videó is [katt], erre több, mint  4 millió kedvelés érkezett, és több, mint 21 millió alkalommal tekintették meg, és persze azt is érdemes megemlíteni, hogy a Selenatorok voltak a legaktívabb rajongói tábor a 2016-os évben.