2016 legfontosabb pillanatai: zene & Revival turné
Szandi*, 2017, jan 01

Kedvencünk 2016-ban nem jelentkezett új lemezzel, hanem tovább promotálta a Revival albumot, és arról adott még ki néhány kislemezt. Az első a Hands To Myself volt, mely Január 26-án debütált először a rádiókban. Ehhez egy nagyon érdekes kisfilmet készítettek, mely először az Apple Music-on jelent meg, és csak később került fel az énekesnő VEVO csatornájára. A világ több területén platina és aranylemez lett, a toplistákon is nagyszerű helyezéseket ért el. Selenának lehetősége adódott arra, hogy fellépjen a Saturday Night Live-ban, ezzel egy hatalmas álma vált valóra, a kislemezt itt elő is adta, a fellépést ide kattintva tudjátok megnézni. A második kislemez pedig a Kill ’em With Kindness volt, ez Selena egyik kedvenc dala az albumról, és mindenképp szerette volna kislemezként is kiadni. Előszőr Május 3-án debütált a rádiókban, a Hands To Myselfhez hasonlóan ez is számos helyen lett platina és aranyleme. A dalhoz készült egy akusztikus verzió is, ebből egy részletet a születésnapján osztott meg a Twitteren, azonban még azóta sem adta ki a teljeset, de a rövid részletet ide kattintva tudjátok meghallgatni, és reménykedjünk, hogy a közeljövőben már a teljes is megjelenik.


Amellett, hogy Selena tovább promotálta a saját albumát, még a másokéban is besegített, 2016-ban összesen két dalban is közreműködött, vagyis csak annyi jelent meg. Az első a We Don’t Talk Anymore, mely Charlie Puth Nine Track Mind című albumán kapott helyet, ez hatalmas sikereket ért el, a világ minden táján. Május 26-án debütált a rádiókban kislemezként, azóta is folyamatosan ér el különböző minősítéseket, többszörösen platina és aranylemez lett. A Revival turné keretein belül közösen is előadták ezt a dalt, Anaheim városában, az énekes YouTube csatornájára pedig fel is került erről egy nagyon jó videó. [katt] Később elkészült hozzá a videoklip is, melyben Selena nem szerepel, Charlie elmondása szerint nem tudtak megfelelő időpontot találni a forgatásra, mivel mindketten turnéztak különböző helyeken.
A Revival turné során Selena ellátogatott Kansas Citybe, ott pedig egy stúdióba, hogy Cashmere Cat legújabb albumára felvegye a dalt. Ebben még Tory Lanez rapper is közreműködött, a végeredmény címe Trust Nobody lett, Szeptember 30-án debütált a rádiókban. Ez a kislemez nem annyira sikeres, mint a többi, viszont Spotify-on nagyon sokan hallgatják, a DJ pedig többször köszönetet mondott Selenának és a rajongóinak Twitteren keresztül, mert ebben ők nagyon sokat segítettek. Ehhez a dalhoz is készült egy videoklip, mikor kiadták, Selena még kórházban volt, így ebben sem kapott szerepet, mindössze néhány táncos van benne.


Selena nagyon sok embert meglepett, mikor Snapchatre posztolt egy nagyon rövid videót, melyben a saját verzióját hallgatja a Let Me Love You-ból. Ez a dal DJ Snake legújabb albumán kapott helyett, és a megjelent verzióban Justin Bieber hallható, azonban más énekesek is felvették a sajátjukat, mint például Selena, vagy épp Rita Ora. Arról egyelőre semmi hír nincs, hogy a kedvencünk verziója megjelenik-e majd a jövőben, de ennek ellenére van két rövid részletünk belőle, mely ide és ide kattintva hallgatható meg.
Emellett Selena még Wiz Khalifa-val és Paulina Rubio-val is vett fel közös dalt. Wiz azt mondta Twitteren, hogy mostanában azt nem fogja kiadni, azonban az már teljesen biztos, hogy a Paulinával való duett 2017 elején megjelenik!

Selena második világkörüli turnéja a “Revival Word Tour” nevet kapta. Az elmondása szerint még egy turnéján sem dolgozott ennyire, mindenét beleadta, nagyon sokat próbált, szerette volna teljesen önmagát adni. Ezelőtt még soha nem lépett fel ekkora színpadon, ezért ez egy nagyon különleges időszak volt a számára. A turné során lehetősége adódott arra, hogy profi fotósokkal, és divattervezőkkel dolgozzon együtt, a kemény munkát pedig később könnyen észre is lehetett venni.
Május 6-án vette kezdetét a turné, az első állomás Las Vegasban volt. Az Egyesült Államokban 33 koncert volt, Kanadában 10, így összesen 43 koncert volt Észak-Amerikában. A turné következő szakasza Ázsiában volt (6 koncert), majd Óceániában (4 koncert), ez volt az első alkalom, hogy Selena fellépett ezeken a kontinenseken. Két koncertet terveztek Kínában, azonban később ezeket törölték, mindenféle hivatalos bejelentés nélkül. Később a betegsége miatt Selena lemondta a további állomásokat, így a legutolsó koncert Új-Zélandon volt Augusztus 13-án, utána már nem ment Európába és Latin Amerikába.
A koncerteket a DNCE, Bea Miller, Tyler Shaw, a Bahari, és Charlie Puth nyitotta meg Észak-Amerikában, majd Gentle Bones, Jai Waetford, Terren Wonder, és ismét a DNCE Ázsiában.
A turné folyamatosan tartogatott meglepetéseket, már az első állomáson bemutatott Selena egy eddig nem hallott dalt, a Feel Me-t, melynek a stúdió verziója még azóta sem jelent meg.
Kedvencünk itt is bebizonyította, hogy aranyból van a szíve, a koncertek bevételeinek egy részét egy észak-amerikai alapítványnak adományozta, akik a lupusz tanulmányozásával foglalkoznak, emellett adományozott még különböző LGBT csoportoknak is.
Ahogy azt már megszokhattuk, Selena ezúttal is tartott Meet&Greet-et, számos rajongójával találkozott, néhány szerencsés pedig még ingyen is találkozott vele, ugyanis a koncertek alatt a csapata véletlenszerűen választott ki néhány rajongót. Már hagyománnyá vált az is, hogy Selana a koncertek után kimegy az aréna elé és fotózkodik a rajongókkal, ez egy ideig így is működött, azonban Christina Grimmie halála után kénytelen volt ezt befejezni.

Többször is észrevehettük néhány színfalak mögötti fotón, és videón is, hogy Selena gyakran forgat, a hírek szerint készült egy dokumentumfilm, melyet az Apple Music-on fognak majd kiadni, azonban erről még pontos információnk nincs. Most pedig lássuk a turné csapatát, és a dallistát, néhány jó minőségű felvétellel:

Csapat:

Személyi asszisztens: Theresa Marie Mingus
Fodrász: Marissa Marino
Stylistok: Christian Classen (Észak-Amerika és Óceánia), Sami Miró (Ázsia)
Manikűr: Tom Bachik
Sminkes: Melissa Murdick
Személyi edző/diatetikus: Amy Rosoff Davis
Fotósok: Alfy2Trill (művésznév), Elie Jonathan Kimbebe (művésznevén VisionElie)

Táncosok:
Aglaë Kounkou
Brent Boxberg
Devyck Bull
Emilio Dosal
Kim Toshi Davidson
Liana Blackburn
Marcquet Hill
Rodney Chonia
Stevie Doré

Banda:
Benjamin Sturley
Bonnie McIntosh
Jordan Powers
Martin Estrada
Nayanna Holley
Steven Robinson

Dallista:

Revival
Same Old Love 
Come & Get It
Sober
1. felvonás kisfilmje (háttében: The Heart Wants What It Wants)
Good For You
Survivors
Slow Down
Love You Like a Love Song
Hands To Myself 
2. felvonás kisfilmje 
Who Says
Transfiguration (Hillsong United feldolgozás)
Nobody
Feel Me
3. felvonás kisfilmje (You Don’t Own Me feldolgozás)
Me & My Girls 
Me & The Rhythm
Body Heat 
4. felvonás kisfilmje 
Sweet Dream (Eurythmics feldolgozás)
Kill Em With Kindness
I Want You To Know 
Revival (Remix)

Miközben Selena turnézott, a buszban elkezdett dolgozni a legújabb albumán is, melyet 2017-ben fog kiadni a hírek szerint. Ebből már hallhattunk néhány részletet, ide kattintva meghallgathatjátok az összeset, ami eddig megjelent. Az albumban besegített Justin Tranter, Julia Michaels, The Futuristics, Ross Golan és Jonas Jeberg is. Az album munkálatait az énekesnő tovább folytatta, miután távozott a rehabilitációs központból.