Ahogy azt már említettem, a mai nap nem csak két interjúból áll, ugyanis a tegnap délután folyamán megjelent egy harmadik is, amelyet a New York Times oldalára tettek közzé. Az interjú mellé még társult néhány fotó is, egy eddig nem látott jelenetkép a 13 Reasons Why sorozatból, melyen a két főszereplő, Hannah és Clay látható. Három kép a forgatásokról, amely még tavaly november 22-én készült, mikor San Rafaelben forgattak. És még van egy fotó Los Angelesből, ami ebben a hónapban készült 13-án, mikor az interjút készítették. Selena oldalán még feltűnik a sorozat készítője, Brian Yorkey, és az édesanyja, Mandy Teefey is, aki szintén a sorozat egyik producere.

26GOMEZ2-master675-v2.jpg selena-gomez-13-reasons-why-bts-pics-03.jpg 26GOMEZ4.jpg 26GOMEZ1.jpg

A cikk elején egy kicsit bemutatták a sorozatot, hogy pontosan miről is van szó benne, majd később azt is megemlítették, hogy Selena és Mandy sushit ettek, miközben Jay Asherrel arról tárgyaltak, hogy szeretnék képernyőre vinni a történetet. Mielőtt a tényleges interjúra tértek, kedvencünk nyilatkozott arról is, hogy miként vett részt a munkálatokban, amikor 90 napos szüneten volt. “Azt hiszem a Netflix azért vette meg a jogokat, mert látták, hogy mennyire szenvedélyesek voltunk ezzel kapcsolatosan. Úgy éreztem, hogy a sorozat tükrözte, hogy min megyek épp keresztül az életemben. De az édesanyám borzalmas minőségű felvételeket küldött az aznapi forgatásokról, azt mondván, hogy ‘Ez egy annyira szép jelenet.'”

Selena, te 15 éves voltál, és egy hatalmas tinisztár, amikor megvettétek a Thirteen Reasons Why jogait. Hogyan mutattátok meg az érdeklődéseteket az édesanyáddal Jay Ashernek?
Selena: Azt hiszem ő megértette azt, hogy tudom, hogy milyen az, ha terrorizálnak. A világ legnagyobb középiskolájába mentem, ami a Disney Channel volt. És az édesanyámnak is egy csomó története volt, ami ezzel kapcsolatos. Hallottam a történeteit, miközben felnőttem. Nagyon nyitott ebben a témában.
Mandy: Amikor kezdtem felnőni, mindig terrorizáltak, mert én voltam a kívülálló, a fura lány, lila hajjal és bakanccsal. Aztán meg egy tini anya voltam. Nagyon megítélnek ilyenkor. Voltak tanácsadóim, akik azt mondták, hogy mennyire tönkretettem az én életem, és Selenáét is, és, hogy mennyire tönkretettem az apa életét, még akkor is, ha ő részt vett ebben.

Selena, amint a Thirteen Reasons-ből sorozat lett, nem bántad, hogy csak a színfalak mögött kaptál szerepet?
Selena: Amint idősebbé váltam, elhagytam a sorozatomat, olyan sorozatokra kezdtem pályázni, amelyek nem voltak annyira korhoz kötöttek. Lassan elkezdett egy olyan sorozattá válni, amiről tudtam, hogy a színfalak mögött leszek majd. Igazából tetszik, hogy nem vagyok benne. Hogy őszinte legyek, ennek a könyvnek óriási a követőtábora. Szerettem volna, hogy hiteles legyen. Ha én is részese vagyok, az egy teljesen más beszélgetést fog elindítani.

Úgy érted, hogy figyelemelterelés lennél?
Selena: Igen, és ezt tudtam.
Brian: De emellett úgymond tökéletes is, mert amikor ilyen hatalmas rajongótáborod van… Folyton erre gondoltam, és Selena azt mondaná, hogy “Hé, nézzétek meg, hogy min dolgoztam, mert nagyon fontos a számomra.” a rajongói pedig megnéznék. Ez egy olyan sorozat, amire szükségük van. Mindannyian hiszünk abban, hogy életeket menthet, ahogy a könyv is azt tette.

Selena, változtak a közösségi oldalak, mióta a közfigyelem alatt vagy?
Selena: Mikor a Varázslók a Waverly helyből-ben voltam, nem voltak közösségi oldalaink, komolyan. Akkor kezdődött a Twitter. Minden pénteken élő felvételt tarthattam a sok gyerek előtt, ezzel meghatározva az életüket. Ekkor voltam a legboldogabb. Aztán, ahogy öregebb lettem, végignéztem, ahogy nulláról százra ment fel. Szóval igazából örülök, hogy ilyen sokáig tartott nekünk létrehozni ezt a projektet, mert mostanság nagyon fontos.

Olvasod a hozzászólásokat a 114 millió-követős Instagram fiókodon?
Selena: Néha nem tudod elkerülni. Letörlöm az alkalmazást a telefonomról legalább egyszer egy héten. [ridegen nevet] Mindig a negatívra összpontosítunk. Ők nem azt mondják, hogy csúnya vagy, hanem a lelkedbe akarnak vágni. Képzeld el azt a sok bizonytalanságot, amit magaddal szemben érzel, és valaki pedig egy egész levelet ír, rámutatva minden apró hibára, még ha az csak fizikai is.

A könyv jobban alkalmas arra, hogy epizódokra felosszák, mint az, hogy filmben mondják el?
Mandy: Az egyik oka annak, hogy nem működött jól filmként, mert nem volt elég idő arra, hogy a többi karakternek is elmeséljük az életét, és, hogy miért hozták meg azokat a döntéseket, amiket meghoztak. Brian képes volt arra, hogy háromdimenzióssá varázsolja őket, és néhány ponton te is igazán rosszul érezhetted magadat a helyzetük miatt. Ezért nem működött a film. Hannah egyszerűen csak gonosznak tűnt.
Brian: A könyv egy éjszaka alatt játszódik le, és a legtöbb időt azzal tölti el, hogy elmesélje Hannah múltbéli történetét. Szóval ezt kibővítettük a mai történettel. Az egyik része arról szólt, hogy kitaláljuk a legjobb módját annak, hogy könyv hű legyen, de közben pedig kicsit újrahasznosítani sorozat formájában.

Milyen beszélgetéseitek voltak a hangnemről?
Brian: Nagyon sokat beszéltünk a True Detective-ről, a Mad Men-ről, és a Breaking Bad-ről. Nem mintha a Thirteen Reasons hasonlítana ezekhez a sorozatokhoz. De ezek nagyon felnőtt sorozatok, melyeket rengeteg gyerek néz. A mi sorozatunk nem csak a gyerekeknek szól, hanem mindenkinek, remélhetőleg. Az első és legfontosabb az, hogy komolyan vegyük a gyerekeket.
Mandy: A gyerekek okosabbak, mint azt hinnétek.
Brian: Ők nagyon kifinomult televíziónézők. Nagy a hozzáértésük a történethez, az ellentmondó motívumokhoz, és a dolgokhoz, amik történnek az életükben. Ez olyan, hogy “Próbáljunk nem kegyeskedni.”

Mandy, milyen korán kezdte el mutatni Selena ezt a hozzáértést?
Mandy: 6 vagy 7 éves volt. Azt hiszem színésznő akartam lenni. Eljött az egyik próbámra velem, és végigülte az egészet, mozgás nélkül. Hazafelé nagyon csendes volt, aztán azt mondta: “Tudod, anya, viccesebb lett volna, ha így csinálod.” És én azt gondoltam, hogy ó, ne, színésznő lesz belőle. Meglepő a számomra, hogy voltak barátai. Néha rávette a szomszéd gyereket, hogy casting hívásokat tegyenek, és abba az irányba terelje őket.
Selena: Hallhatod a hangomat a háttérben, mikor otthon filmeket nézünk. Azt mondogatom, hogy “Menj balra.” vagy “Mondd újra.”

Mégis hogyan találtatok rá Kathrine Langford-re?
Brian: Perth, Ausztráliából származik. Egy keresést indítottunk világszerte és ő felvette az egyik kazettát. Nagyon sok fantasztikus gyerek olvasott fel a számunkra, de egyikük sem volt olyan, mint Hannah. Aztán megláttuk Katherinet. És azt gondoltuk: Komolyan? Tudjuk castingolni Hannah-t, Perth, Ausztráliából? Szóval Tom McCarthy egy Skype munkamenetet indított vele, és amikor kijött onnan, azt mondta, “Azt hiszem ő az igazi.”
Mandy: A színészeink elképesztőek. Azt hiszem megszereztük a Freaks and Geeks vagy a My So-Called Life szereplőgárdáját. Mintha mindannyian egy újjáegyesüléses fotón lennének rajta a jövőben, és mindenki híres lenne már akkor.
Brian: Ez megtörténhetne, nem bánnánk, ha több évada lenne ennek, mint a Freaks and Geeks-nek és a My So-Called Life-nak (mindkettőnek csak egy évada volt), nagyon sok szeretetet mutatunk mindkét sorozat felé, amelyek nagyon meghatározták azt, ahol most vagyunk.

Selena, négy évvel ezelőtt a Spring Breakers lehetővé tette azt, hogy sokkal érettebb szerepeket kapj. A producerkedés egy újabb ugrás?
Selena: Bármilyen tinis/tini hercegnős filmet el tudnék készíteni a világon, ha szeretném. Évekig tudnám azokat csinálni. De olyan projekteknek szeretnék a részese lenni, amelyeknek értéke van, és igazán számítanak. És nagyon nehéz ezt csinálni. Néha úgy érzem, hogy vereséget szenvedtem. Olyan szerepért mennék el meghallgatásra, ami iránt nagy szenvedélyt érzek, hogy emberekkel találkozzak, és elmondjam nekik, hogy bárhová hajlandó vagyok elmenni. Azt hiszem úgy gondolják, hogy nem mennék el oda. Hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy ez mostanság megtörténne velem. Azt hiszem nagyon fiatalnak nézek ki, és ezt nehezen értik meg az emberek. De az édesanyám korán megtanította nekem, hogy néha saját magadnak kell létrehoznod a projektjeidet. Pontosan ilyennek szeretném ezt: egy ugródeszkának.