6 kulisszatitok a Bad Liar videoklipről
Szandi*, 2017, Júl 15

Selena múlt hónapban adta ki az egyik kislemezét, ami a legújabb albumáról való, ez pedig a Bad Liar címet viseli. A videoklip eléggé nagy sikernek örvendett, hiszen egy kicsit más az énekesnő eddigi kisfilmjeihez képest. A napokban a klip rendezőjével, Jesse Peretz-el készített egy interjút a Billboard magazin, melyben elárult hat színfalak mögötti érdekességet, melyeket ezelőtt talán nem tudhattunk. Az oldalon publikált cikket már le is fordítottam!

Selena Gomez 70-es évekbeli, egy női szereplős klipje a Bad Liar-höz, lehetővé tette a 24 éves énekesnőnek, hogy megmutassa színészi tehetségét, eljátszva a középiskolás lányt, a bajuszos férfi tanárt, a kosárlabda edzőt, és a saját édesanyját egyszerre. Talán a legérdekesebb része a videónak a különös szerelmi háromszög, amint a Gomez által alakított főszereplő beleszeret a női edzőbe. Annak ellenére, hogy ez egy olyan dolog volt, amiről a videó rendezője, Jesse Peretz (Girls, Orange is the New Black) azt hitte, hogy a nézők azonnal rájönnének, beismerte, hogy nem bánja ezt a váratlan fordulatot.

“Egészen tetszik az ötlet, hogy az emberek elérnek a végéhez, és érdeklődnek az iránt, hogy másodszor is megnézzék.” árulra el a Billboard-nak. “Láthatják, hogyan jut el idáig a történet.”

A leszbikus történetszál egy olyan dolog volt, amihez Gomez már az elejétől fogva ragaszkodott, ez volt az egyike azoknak a kulisszatitkoknak, amelyekről részleteket árult el Peretz, a Billboard július 22-i számának. De a magazinban annyi mindent elárulunk, szóval összegyűjtöttünk 6 másik szórakoztató tényt is, amit minden Selenator élvezhet.

Ugyanaz a menedzsmentjük Selenával

Peretz és Selena a Lighthouse Management-hez tartoznak, amelyet Aleen Keshisian alapított 2016-ban. Peretz azt mondja, hogy Keshisian még mindig megszállottja annak a videónak, amit a Foo Figthers 1999-es slágeréhez, a Learn to Fly-hoz készítettek. Ebben a frontember, Dave Gohl sok különböző karaktert játszott el. Mikor Gomez elmondta, hogy szeretne több szereplő bőrébe bújni a Bad Liar klipben, Keshisian tudta, hogy Peretz lesz a megfelelő ember erre a munkára. “Aleen azt mondta, hogy Selena olyan videoklipet akar összehozni, amelyben tényleg színészkedhet, talán különböző karaktereket alakíthat. Ez volt az egyetlen választás, amit Aleen adott nekem.”

Peretz nem igazán ismerte Selena klipjeit, mielőtt csatlakozott volna a csapathoz

Amint találkoztak, Peretz rájött arra, hogy annak ellenére, hogy párszor vacsorázott Gomezzel, nem tudott túl sokat az énekesnő klipjeiről. “Kíváncsiságból megnéztem néhány videoklipjét, de ez nem olyasmi, ami miatt fennmaradok.” ismerte el. “Talán ez a kötelességem, de az a haszon a számomra, hogy összeáll egy saját ötlet a fejemben, és aztán próbálom kitalálni, hogyan rakjam össze a darabkákat, hogy az ami a fejemben van, megtörténhessen a kamerák előtt.”

Selena “fel volt dobódva” a nem-heteró koncepció miatt

Miután Peretz javasolta a szerelmi háromszöget – ami sokkal bonyolultabb lett négy karakterrel – mint a videó központi eleme, Gomez felhozta az ötletet, hogy valahol lehetne benne egy leszbikus vonzódás is. “Annyira fel volt dobódva emiatt. Számomra ez csak még egy okot adott arra, hogy megcsináljam, az ötlet ami egyszerűen elismeri, hogy szerte a világban nem csak egy seregnyi heteroszexuális van.”

Selena csodálatosan nézett ki az anya parókájában

Ugyan négy szereplője volt a “szerelmi négyszögnek”, az anya karaktere szorult leginkább a hátterébe, ebben a bonyolult hálóban, és “ő volt leginkább az áldozata ennek az egésznek”, tette hozzá Peretz. Emiatt Peretz azt mondta, hogy nem érdeklődött annyira a karakter iránt, amíg Gomez fel nem vette a tökéletesen fodrozott barna parókáját.

“Amint felbukkant a forgatáson azzal a frizurával és a ruhákkal, úgy voltam vele, hogy… (sóhajt),” mondta. “Ez volt az egyetlen dolog, ami miatt mérges voltam saját magamra, hogy nem maradt több időm arra a karakterre. Úgy gondoltam, hogy csodálatos volt abban a szerepben, és az a karakter vált a kedvencemmé.”

Az iskola, ahol forgattak, látható volt a 80-as évekbeli Gyilkos játékokban is

A videó megjelenését olyan klasszikusok inspirálták, mint a Tökéletlen idők, Over the Edge és a Majd megdöglik érte (a Tökéletlen idők szereplőit, Kari Perkins öltöztette, akárcsak Selenát). Peretz már mindent összerakott a régimódi érzés megteremtéséhez, egészen a film helyszínéig. “A Gyilkos játékok is abban az iskolában volt forgatva, ahol mi forgattunk – ahogy sok más film is. Azt hiszem szándékosan tartották meg ezt a korszakot, hogy szép és tiszta maradjon, de mindenképpen úgy néz ki, mint a nosztalgikus verziója egy olyan iskolának, ami hasonlít a napjainkban lévőkre.”

Selena nem volt egy díva

Peretz úgy gondolta, hogy gyerekjáték lesz együtt dolgozni Gomezzel, mivel azt hitte, hogy “nagyon édes”, miután beszéltek néhányszor a forgatásról. De amint tényleg a rendező szerepbe bújhatott, rájött, hogy mennyire talpraesett a többi popsztárhoz képest. “Valódi utazás volt látni, milyen egy olyan emberrel dolgozni, aki hatalmas híresség a közösségi oldalak szempontjából. Felismerve, hogy vannak különböző dolgok, melyek a magánélet védelmére szolgálnak és ilyesmi, amit teljes mértékben megértettem, – amint odakerültünk -, hogy miért szükséges.”

“Közben ez vicces is, mert Selena nem tudna ennél valódibb karakter lenni. Egyszerűen csak aranyos, olyan, mint egy átlagos lány, mindenkivel kedves. Vicces, mert nem keltette azt az érzést minden mozdulatával, hogy ennyien figyelnek rá.”