Leland nyilatkozata a Fetish-ről
Szandi*, 2017, Júl 15

Gomez mindössze néhány napja adta ki a Fetish címet viselő kislemezét, amelyben Gucci Mane rapper is közreműködik. A dal már hatalmas sikernek örvend, és a legtöbb személynek sokkal jobban tetszik, mint a Bad Liar. Az énekesnő nagy izgalomban tartja a rajongóit, hiszen hamarosan érkezik a videoklip is hozzá (lentebb megtekinthetitek az előzeteseket, és a dal is elérhető ott). A dal megírásában olyan emberek segítettek, mint Leland, Gino “Farrago” Barletta, Brett McLaughlin, Jonas Jeberg, Joe Khajadourian, Alex Schwartz és Chloe Angelides, de Selenát és Guccit is az írók közé sorolták. Ezúttal Leland adott egy interjút a Billboard magazinnak, melyben beszélt egy kicsit arról, hogyan is hozták össze a kislemezt.


Hogyan hangolódtál össze Selena Gomezzel, hogy megírjátok a Fetish-t?

A Fetish ötlete egy kéthetes írástáborból jött, amit Selenának tartottak. Általában kiadók hoznak össze irástáborokat, de ezt mi magunk szerveztük meg. Akkoriban fejeztem be a közös munkálataimat Gino Barletta-val, Chloe Angelidesszel, és Jonas Jeberg-el, Daya debütáló albuma miatt, szóval utána a figyelmünket Selenára tereltük. Miután letelt a két hét, meghallgattunk mindent amit írtunk és a Fetish nyilvánvalóan kitűnt az egész közül.

Innen már elvittem a dalt a The Futuristics-hez, akikkel korábban találkoztam. Rajongója lettem a munkájuknak Machine Gun Kelly és Camia Cabello Bad Things-e után. Együtt dolgoztak Jonasszal a dalon, és király lett. Elküldtük Aaron Bay-Schuck-nek az Interscope Records-höz. Elképesztő volt az, hogy mindenről informált engem, teljes mértékben megbíztam benne. Amint Selena megkapta a dalt, csavart egy kicsit a dolgokon, és magáévá tette. Érdekes volt végigkövetni ezt a folyamatot.

Mit jelent a dalszöveg? Melyik a kedvenc részed a szövegből, amihez te is hozzájárultál?

Az volt a célünk, hogy vegyük a “fétis” szót, és hozzákössük egy érzelmes, szexuális kapcsolathoz valakivel. Már a szó is eléggé éles vonalúnak tűnt, szóval biztosak akartunk lenni abban, hogy a lehető legjobb módon kivitelezzük. A kedvenc részem a dalszövegből, amelyhez én is hozzájárultam, az a második versszak vége, amikor énekli, hogy “Teljesen megbolondítson, és összezavarjon, mint az origami”. Aztán jött Gucci és megírta a saját részét, amit imádok.

Mi a véleményed arról, ahogy Selena bemutatta vizuálisan a dalszöveget a promóciós képek és a hivatalos audió videó által?

Lenyűgöz, hogy mit hozott össze a rendező, Petra Collins és Selena a Fetish vizuális bemutatásához. Az audió videó YouTube-on gyönyörű és kényelmetlen a legjobb módon.


Mennyi időbe telt befejezni a dalt?

Nagyjából 15 hónapunk volt a dal megírására. 2016 áprilisában írtuk a dalt és nem küldtük el senki másnak Selena csapatán kívül.

Több dalt is fogsz írni Selenának a várva-várt harmadik stúdióalbumára?

Meglátjuk!

Selenának nagy az LMBT rajongótábora. Szerepet játszott ez abban, hogy vártad már, hogy vele dolgozhass?

Amiatt vágytam arra, hogy Selenával dolgozhassam, mert hihetetlenek voltak a dalok az utóbbi albumán, a Revival-ön. Amiatt, hogy magam is tagja vagyok az LMBT közösségnek, értékelem, amikor egy előadó nem kerít az LMBT közösségnek, hanem hagyja, hogy a dal magától szerezzen rajongókat. Ez az, amit Selena gyönyörűen összehozott.