Petra Collins és Stella Greenspan nyilatkozata a Fetish klipről
Szandi*, 2017, Júl 27

Sziasztok! Mint azt már bizonyára mindannyian tudjátok, a tegnapi nap folyamán jelent meg Selena legújabb videoklipje a Fetish dalához, ami eléggé különbözik azoktól a kisfilmektől, amelyeket eddig láthattunk tőle. A klip sokak számára nem volt teljesen érhető, és magyarázatra szorul, én tegnap már írtam kettőt egy bejegyzésben, ha esetleg nem olvastátok, akkor ide kattintva megtehetitek. Ha ez nem lenne elég, a videoklip rendezője, Petra Collins, és a stylistja, Stella Greenspan egy interjút adott a Vogue magazinnak, melyben megosztott még néhány dolgot ezzel kapcsolatosan. A teljes cikket már lefordítottam nektek és olvashatjátok is!

Két ruha van Selena Gomez új videoklipjében, a Fetish-ben, melyben közreműködik Gucci Mane. Az egyik Simone Rocha 2017-es tavaszi kollekciójából való, fodrozott, virágokkal díszített. A másik egy egyszerű, halványsárga vintage hálóruha, ami a New York-i Early Halloween boltból van. Az egyetlen kiegészítő, amit felvett, az egy pár Dolce & Gabbana fülbevaló és fehér cipők. Nem annyira divatos, de a látvány legalább annyira mesés, mint egy nagy költségvetésű dizájner munka, talán még mesésebb, mint azok. A stylist, Stella Greenspan volt a felelős a Fetish-ben látható öltözékekért, aki a rendező, Petra Collins mellett dolgozott, hogy elérjék a horror film inspirálta hatást.

“Úgy döntöttünk, hogy valami olyasmit akarunk, ami nem igazán követi a divatot.”, magyarázta Greenspan. “Nyugodtnak kellett tűnnie azokban a ruhákban, amiket viselt, és ki kellett emelniük a karaktrét a videóban.” A történet lényegében egy jó lányra fókuszál, aki megromlott. “Ahogy Selena karaktere előrehalad, úgy a ruhák is – a sima, halványsárga ruha annyira csinos, aztán látjuk őt az őrültebb, Simone Rocha ruhában, amiben vizes és látható a fehérneműje is alatta.”, mondja Greenspan, és hozzáteszi, “Úgy gondolom, hogy ezek a ruhák hűek Selena személyes stílusához, és nem olyasmik, amiket normál esetben viselne egy videoklipben – ha levesszük róla ezt a sok divatos ruhát, láthatjuk, hogy milyen gyönyörű és fiatal nő.”

Collins, aki ihletet merített Nobuyoshi Araki fotóiból, és Isabelle Adjani alakításából a Megszállottság című filmből, magyarázta, hogy ő is szerette volna ha Gomez egyszerre jelenik meg “sebezhetőként és erősként.” “Szerettük volna, hogy önálló, szexi legyen, és kézben tartsa a szexualitását, ebben pedig hatalmas szerepet játszott a divat.” A fotós és rendező elmagyarázta, hogy “Például a Simone Rocha ruha nagyon jól működött, amiatt ahogyan Simone tervezi a ruháit és ahogy a nőiességet látja – a ruhái nyilvánvalóan nagyon gyönyörűek, de emellett hordoznak egy kis rondaságot is. Rétegesek, szakadtak, színesek, és teljesek.”