Grammy: Selena a Fetish remixekről, sajtról és 60-as évekről
Szandi*, 2017, Sze 02

Az énekesnő és dalszövegíró felfedi, hogyan vezette az egyik filmje a Fetishez, miért fontosak a remixek, és mi köze van a sajtnak a vacsoráihoz.

Selena Gomez úgy tölti be fénnyel a szobát, ahogy csak egy igazi szupersztár tudja. Annyira betölti, hogy azonnal megérzed, hogy mindenhol ugyanazt a ritka hatást okozta, akár egyedül egy stúdióban, egy film forgatásán, vagy egy fotózáson.

A zenéjével kapcsolatosan, a 25 éves énekesnő és dalszövegíró két gigantikus kislemezzel elégítette ki a rajongóit 2017-el, a Bad Liarrel, és Fetish-el. Vajon ezek a kis “cseppecskék”, ahogyan ő hívja őket, azt jelzik, hogy valami nagyobb közeleg? “Különleges dolgok történnek.” – mosolyog.

Találkoztunk a sokoldalú énekesnő/dalszövegíró/színésznővel, hogy felfedje, hogyan jött a Fetish ötlete már évekkel ezelőtt, mit gondol az új albumáról, a kedvenc ételéről, és, hogy valójában melyik korszakba tartozik Selena Gomez.

Nagyon sok helyen a Fetish-t választották a nyár slágerének. Mi késztetett arra, hogy együttműködj Guccival a dalban?
Valójában hat évvel ezelőtt együtt dolgoztam Guccival egy filmen, aminek Spring Breakers a címe. Aztán elment egy kis időre, és imádtam őt (nevet). De mindig is nagy rajongója voltam… FaceTime-oltunk Miamiban és megkérdeztem őt, hogy elküldhetek-e néhány dalt. Mindig is hangoztatta a zenei ízlését. Elküldtem neki három dalt, és azonnal a Fetish-re szegeződött a figyelme.

Két nappal később üzent nekem… Befejezte az ő részét, és elküldte. Azt kérdezte, hogy “Tetszik? Kell változtatnom valamin?” Nagyon édes volt. Eléggé szervezetten történt, ami a legjobb módja annak, hogy együttműködj valakivel, ha megtaláljátok az összhangot, ez pedig a Fetish lett.

Ha már itt tartunk, nemrég adtad ki a Galantis remixet a Fetishez. Mi inspirálta ezt?
A remixek nagyon fontosak a számomra. Az első kislemezem a Naturally volt, még mikor 16 voltam, és egyfajta elektronikus dance dal volt. Nem volt annyira elterjedt, de a remixek eléggé népszerűvé váltak. Ezen a területen lettem először elismert, és hatalmas tér lett ez később mindenki számára. Rájöttem, hogy ha készítek egy dalt, amiről úgy érzem, hogy jó lenne egy remix alapjának, szeretem, ha a legjobb emberek vesznek részt a munkálatokban, vagy persze megnézem, hogy ki szeretne kezdeni valamit vele. Aztán végül az lesz, hogy elküldöd nekik, ők meg vissza neked. Ez a Galantis remix is így jött létre valahogy. Minden dalomhoz van egy kedvenc remixem.

Említettél egy negyedik közreműködést is, Marshmelloval. És év elején pedig kiadtad az It Ain’t Me-t, Kygo-val. Mi inspirál téged arra, hogy az elektronikus dance irányba haladj?
Szerintem nagyon szórakozató több területen is kipróbálni magad. Ezen a ponton nagyon szerencsés vagyok. A Good For You-val, aztán ott van a Bad Liar, és a Fetish. Úgy éreztem, hogy több területen is létezni tudok ezzel a hangzással, amit képviselek, és kitalálni, hogy kivel szerettem együtt dolgozni, és a történetüket is megismerni. Szeretném hallatni a hangomat különböző területeken, amikkel azonosulni tudok. Aztán az embereket is nagyon szeretem. Együtt lógsz emberekkel, aztán együtt is akarsz dolgozni velük, mert nagyon jó emberek. Ez is előfordul. Mindig is ki akartam próbálni különböző dolgokat a zenémmel.

Eléggé szűkösek a részletek az új albumodról. Megoszthatsz bármilyen új információt?
Ami az albumot illeti, úgy érzem, hogy az emberek – főleg a rajongóim – nagyon gyorsan emésztik a zenét. A zenével kapcsolatosan, amin dolgoztam, tényleg úgy érzem, hogy van egy kész albumom. De még mindig van egy részem, aki meg akar bizonyosodni arról, hogy mindent elmondok, amit szeretnék, mert nem igazán vannak olyan pillanataim, hogy ezeket visszavonjam. És nem egyszerű ezt csinálni, ha már idősebb vagy. Úgy érzem, hogy mikor fialtabb vagy, könnyebben befolyásolható vagy, és mondasz dolgokat, amiket később visszavonhatsz. De most jobban ragaszkodom a szavaimhoz, mint valaha. És ez fontos. Most sokkal nagyobb súlyuk van. Szóval kissé ideges vagyok. Várom a megfelelő pillanatot.

Szóval ha fogadtunk volna, lesz új album az év végéig?
Nem tudom, hogy év végéig megjelenik-e. Úgy értem különleges dolgok történnek. Vannak kis dolgok, amik érkezni fognak. Engem ismerve, és bárki aki ismer engem, mondhatnám, hogy “Jövő héten adjunk ki egy új albumot.”. És ők megráznák a fejüket és azt mondanák, hogy “Rendben, csináljuk, Selenáról van szó.” Életem története (nevet).

A Vogue-nak megválaszolt 73 kérdésben elmondtad, hogy ha nem zenélnél, vagy szerepelnél filmekben, akkor szakács lennél. Ha egy vacsorát szervezel, mit tálalsz?
Nagyon szeretem a rakott tálakat. Valószínűleg sok sajtot tartalmazna, lenne egy sajttálam. Igazából az egész vacsorámnak a témája a sajt, tálak, kenyér, sajttal és paradicsommal.

Melyik a kedvenc rakott tálad?
Valószínűleg a brokkolis, cheddar sajtos csirkés tálam.

Korábban említetted, hogy “rossz korszakban” születtél. Milyen korszakban kellett volna születnie Selena Gomez-nek?
Azt hiszem mindenki érez hasonlóan legalább egyszer az élete során. Vannak időszakaim, amikor különböző fázisokon esem át. Valahol a 70-es évek közelében, a 60-as évek végén. És ennek nagy része a zene, úgy gondolom, már csak azért is, ahogyan érzel miatta. Aztán amiatt is, hogy mi történt akkor, és a légtér, amiben mindenki volt a technológiával és filmekkel. Azt hiszem az a korszak király lenne.

Az interjú egy rövid részét megnézhetitek ide kattintva videó formájában is.
SAJÁT FORDÍTÁS!