Minden a 13 Reasons Why második évadáról
Szandi*, 2017, Sze 05

Már egy ideje ígértem az egyik bejegyzésemben, hogy hamarosan összeírok mindent, amit eddig tudni lehet a 13 Reasons Why második évadáról, de időközben annyi hír jelent meg Selenáról, hogy inkább arra fektettem a hangsúlyt, azonban most végre sikerült ezt is összehoznom.

Selena és az édesanyja, Mandy már nagyjából 7 éve tervezgetik ezt a projektet, amit többször is elmondtak már. Először filmet akartak belőle, úgy, hogy Selena legyen a főszereplő, de időközben máshogy alakultak a dolgok, és végül egy Netflix sorozat lett belőle. A sorozat idén március 31-én jelent meg, és sokkal nagyobb sikernek örvendett, mint amire számítottak a készítők, és mivel annyi kedves szót kaptak, és a rajongók annyit kérlelték őket, végül úgy döntöttek, hogy belevágnak a második évadba is. Az új évad forgatásait június 12-én kezdték el, a hírek szerint ismét egy 13 részes évadra számíthatunk, több, mint egy órásak lesznek. Sajnos pontos megjelenési dátum nincs, de annyi biztos, hogy valamikor 2018 első felében számíthatunk rá, és valószínűleg ismét egyben fog megjelenni az összes rész. A készítők nagyon sokat agyaltak azon, hogy milyen legyen a második évad, az elején egy antológiát terveztek, ami azt eredményezte volna, hogy a második szezon nem kapcsolódott volna az elsőhöz, és a szereplők is teljesen mások lettek volna, azonban végül úgy döntöttek, hogy folytatják azt, amit már elkezdtek és ugyanazokkal folytatódik tovább a széria. Az alkotó, Brian Yorkey szerint még mindig nem tisztázták azt igazán, hogy végül is mi okozta Hannah Baker halálát. Az iskola, esetleg a barátai, iskolatársai? Ez egy olyan kérdés, amire mindenképp választ kapunk hamarosan, láthatjuk, hogy mi történt a szereplőkkel néhány hónap elteltével, és ezek miatt ismét betekintést nyerhetünk a múltba, így majd újra fel fog tűnni Katherine Langford színésznő, aki Hannah-t alakítja. Ahogy azt már említettem, a többi színész is vissza fog térni, Ross Butler, aki Zach Dempsey-t formálja meg, kilépett a másik sorozatából, a Riverdale-ből, hogy forgatni tudjon. Íme egy lista a további szereplőkről is, akik biztosan jelen lesznek az új évadban: Dylan Minnette (Clay Jensen), Christian Navarro (Tony Padilla), Kate Walsh (Olivia Baker), Brandon Flynn (Justin Foley), Alisha Boe (Jessica Davis), Miles Heizer (Alex Standall), Michele Selene Ang (Courtney Crimsen), Justin Prentice (Bryce Walker), Devin Druid (Tyler Down), Amy Hargreaves (Lainie Jensen), Ajiona Alexus (Sherri Holland), Tommy Dorfman (Ryan Shaver), Timothy Granaderos (Montgomery de la Cruz), és Brian d’Arcy (Andy Baker).

A továbbiakban spoilerek is előfordulhatnak, szóval ha esetleg nem láttátok teljesen az első évadot, akkor csak saját felelősségre olvassátok! A színészek különböző interjúkban, és közösségi oldalakon is megosztottak néhány apróságot, ami a második évadot illeti, ezekről is írnék most egy kicsit. Miles írta, hogy Alex mindenképp vissza fog térni valamilyen formában, azt nem tudni hogyan, hiszen az első évad végén lelőtték őt, vagy ő lőtte le saját magát, és nem teljesen biztos, hogy túl is élte. Emellett Brandon Larracuente is nyilatkozott, aki Jeff Atkinst alakította néhány rész erejéig, aztán életét vesztette egy baleset során. Elmondta, hogy szívesen Jeff bőrébe bújna egy-két visszaemlékezős jelenet erejéig. Emellett még fontos tudni az új évadról, hogy már nem Hannah lesz a narrátor, és nem a kazetták fognak a középpontban állni, persze továbbra is léteznek, és említésre fognak kerülni. Ehelyett egy másik technológiát fognak alkalmazni, aminek hatalmas szerepe lesz minden részben. Valaki más lesz majd a narrátor, több történetszállal fog rendelkezni a szezon, és minden apró kérdésünkre választ kapunk majd. Hannah elmesélte a történetet az ő szemszögéből, de vajon tényleg így történt minden? Ezt is megtudjuk. A néhány hónapos időugrás után Jessica és Bryce története is tovább fog folytatódni, láthatjuk, hogyan épül fel majd a lány azután, hogy megtudja, Bryce megerőszakolta. A fiú elnyeri majd méltó büntetését.

Az első évadban mindenki várta, hogy Selena is feltűnjön, még ha csak néhány percre is, azonban ez nem történt meg, ahogy a második évadban sem fog, ugyanis mindannyian úgy vélik, hogy ez a nézők figyelmét elterelné a valódi történetről, és nem arra figyelnének, így a kedvencünk továbbra is producerként fog részt venni a projektben.

Június végén tartottak egy meghallgatást, majd augusztusban be is jelentették, hogy 7 új szereplővel gazdagodott a sorozat. Lentebb össze is gyűjtöttem a színészeket, illetve a karaktereket, akiket játszani fognak, és röviden a történetüket is.

Anne Winters – Chloe, a menő csaj a Liberty suliban
Bryce Cass – Cyrus, egy cinikus bajkeverő
Chelsea Alden – Mackenzie, Cyrus testvére egy művészlélek, szellemes lány, aki fél elmondani a véleményét
Allison Miller – Sonya, egy okos és ambiciózus pereskedő
Samantha Logan – Nina, egy tisztelt személy, aki nagy titkokat őriz
Kelli O’Hara – Jackie, egy intelligens, szenvedélyes nő, aki tanácsokat ad azoknak, akiket terrorizálnak
Ben Lawson – Rick, a baseball edző

Egyelőre ennyi derült ki az új évadról, ezek alapján nagyon eseménydús és érdekes lesz, én személy szerint nagyon várom. Még a magyar feliratról írnék egy kicsit. Aki az oldalt követi már egy ideje, az tudhatta, hogy az első három részt mi is lefordítottuk, aztán leálltunk, mert nagyon időigényes volt, azonban többen is elkezdték fordítani. Annak ellenére, hogy mi nem foglalkozunk majd a felirattal, természetesen posztolva lesznek az online linkek, és minden más elérhetőség is, a magyar feliratok közül pedig a legminőségibb kerül majd közzétételre, hogy minél élvezhetőbbek legyenek a részek! Ha több újdonság is kiderül a második évadról, akkor természetesen még fogok írni bejegyzést róla.