UNICEF
© Selena Gomez Magyarország 2017 - selgomez.net

Részese lenni az UNICEF-nek, egyike a legfontosabb dolgoknak az életemben. Mindig is szerettem volna ösztönözni más embereket arra, hogy segítsenek és én is segíteni azokon, akiknek szüksége van erre. – mondta Selena

2008 októberében, Selena az UNICEF szóvivőjeként tevénykedett a Trick-or-Treat halloweeni kampány keretein belül, melynek az volt a célja, hogy pénzt gyűjtsön és segítsen a gyerekeknek világszerte. Az elmondása szerint az énekesnő nagyon izgatott volt.
17 éves korában, 2009 augusztusában ő lett a legfiatalabb UNICEF nagykövet, ezzel megelőzte Hayley Westenra énekesnőt, akit 18 éves korában választottak ki erre a feladatra.
Az első hivatalos küldetése szeptember 4-én volt. Ghánába utazott, és tanúja lehetett néhány borzalmas dolognak. Olyan gyerekekkel töltötte együtt az idejét, akiknek nincsenek meg az alapvető szükségleti kiszolgáltatásai, mint például a tiszta víz, táplálék, oktatás és az egészségügy.
Gomez az Associated Press-szel készített interjút és elárulta, hogy szerette volna a hírnevét arra használni, hogy felhívja az emberek figyelmét erre az országra. A turnéján is beszélt erről és rengetegen rákerestek, mert előtte még soha nem hallottak róla. A napjainkban több, mint 25.000 gyerek hal meg olyan okokból, amelyeket meg lehetne előzni. Gomez célja az, hogy ezt a hatalmas számot nullává változtatni.
Az évek során a bandájával is tartott néhány jótékonysági koncertet, hogy minél több pénzt gyűjtsenek össze. Az énekesnő elárulta, hogy nagyon jó érzés és igazi megtiszteltetés volt a számára, hogy segíthet a rászoruló gyerekeken.
2011 februárjában Selena Chilébe utazott, hogy az ottani családokat is jobban megismerje, tanulmányozza, a Programa Puente kampány során. Ez a kampány segít a családoknak megérteni, hogy mennyire fontos a gyerekek nevelése és oktatása már fiatal korban is. Továbbá az UNICEF segített a chilei gyerekeknek abban, hogy leküzdjék a félelmeiket, próbálták őket inspirálni és ösztönözni arra, hogy kitartsanak és reménykedjenek.
2011 márciusában részt vett az UNICEF Celebrity Tap Pack projektjében, amelyhez egy kis reklámot is készítettek. Próbálták felhívni az emberek figyelmét néhány fontos dologra. Az énekesnő maga is azt nyilatkozta, hogy ez az élmény megváltoztatta az életét és az ő szemét is felnyitotta.


2012. november 27-én került megrendezésre az UNICEF Snowflake Ball, Selena ekkor tartott egy aukciót. Aki ezt megnyerte, lehetőséget kapott arra, hogy a koncertje során egy szerencsés ember betekinthessen a színfalak mögé, ezzel 40.000 USD-t sikerült szerezni.

Az itt található tartalom az oldal tulajdona!